x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prefectul, mazilit politic

Prefectul, mazilit politic

de Gabriela Antoniu    |    19 Iun 2008   •   00:00
Prefectul, mazilit politic

Cătălin Deaconescu, înlocuit ieri de Guvern din funcţia de prefect al Capitalei, se gîndeşte serios să dea în judecată Cabinetul Tăriceanu. El recunoaşte că se face vinovat de prietenia cu Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai şi toţi cei care doresc binele PNL.

Cătălin Deaconescu, înlocuit ieri de Guvern din funcţia de prefect al Capitalei, se gîndeşte serios să dea în judecată Cabinetul Tăriceanu. El recunoaşte că se face vinovat de prietenia cu Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai şi toţi cei care doresc binele PNL.


Cătălin Deaconescu a fost trecut ieri din funcţia de prefect al Capitalei în cea de inspector guvernamental, iar Ion Ţincu a fost desemnat prefect interimar pînă la organizarea concursului de ocupare defi­nitivă a postului. El a fost numit prefect al Capitalei la 28 august 2007, pînă atunci el deţinînd funcţia de subprefect. Cătălin Deaconescu a explicat că “principiul mobilităţii”, care probabil este invocat în hotărî­rea de guvern prin care a fost demis din funcţia de prefect al Capitalei, este nelegal, dat fiind faptul că de la nu­mirea sa în funcţie nu a trecut ter­menul de un an. “Mă gîndesc foar­te serios, mai ales după ce voi lua cu­noştinţă de motivarea demiterii mele, să dau Guvernul Tăriceanu în judecată şi să cer daune morale de un leu”, a spus Deaconescu.


VINOVAT DE PRIETENIE. Cătălin Deaconescu a declarat Mediafax, referindu-se la demiterea sa din funcţia de prefect al Capitalei, că se face vinovat de prietenia cu Lu­dovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai şi toţi cei care doresc binele PNL. El spune că nu are ce să-şi reproşeze pe perioada cît a îndepli­nit funcţia de prefect al Capitalei. Premierul Tăriceanu a respins însă declaraţiile lui Deaconescu, afirmînd că acesta ar trebui să fie mai reţinut în astfel de afirmaţii. “Nu ştiu la ce criterii poli­tice se referă, toţi prefecţii ştiu, la momentul numirii, că există principiul mobilităţii prefecţilor. Îl îndemn pe prefect să se gîndească la ce s-a întîmplat în urmă cu o săptă­mînă la alegeri. Motivele schimbării sînt legate de activitatea instituţiei”, a spus Tăriceanu. El a arătat că s-a întîlnit cu Ludovic Orban la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, precizînd însă că nu a discutat despre schimbarea prefectului, deoa­rece decizia nu a avut la bază criterii politice.

 

Condiţiile PD-L

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ieri că primarul gene­ral al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi susţinut de PD-L dacă va fi consecvent cu proiectele lui Adriean Videanu de modenizare a Bucureştiului. Boc a precizat că s-a ajuns la colaborarea cu PNG-CD, deoarece celelalte partide au urmărit izolarea PD-L. “Ei au încercat să ne izoleze, iar noi ne-am găsit parteneri care nu au vrut să fie izolaţi de PD-L. PNG e o soluţie punctuală pentru Bucureşti, rezultată din votul bucureştenilor”, a subli­niat liderul PD-L. Şi vice­preşedintele PD-L, Liviu Negoiţă, a declarat că democrat-liberalii îl vor sprijini pe primarul general ales, Sorin Oprescu, în finalizarea proiector începute în Bucureşti, dar şi a celor pe care acesta le va propune CGMB, cu condiţia să fie realiste şi în nici un caz fanteziste.

 

Întîlnire Orban – Oprescu

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban s-a întîlnit ieri cu prima­rul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în care au discutat despre colaborarea dintre acesta şi consilierii PNL, dar şi despre coordonarea proiectelor Ministerului Transporturilor pentru Bucureşti. “Am avut o întîl­nire cu Sorin Oprescu şi am discutat despre colaborarea dintre primarul general ales şi consi­lierii generali ai PNL. Pe de altă parte, am discutat şi am stabilit cu Oprescu să asigure o coordo­nare pe proiectele pentru Bu­cu­reşti ale ministrului Transportu­rilor şi proiectele Primăriei Capitalei”, a declarat Ludovic Orban. El a mai spus că, după întâlnirea cu Oprescu, a avut o întâlnire şi cu premierul Tăriceanu pe tema proiectelor Ministerului Transporturilor şi a celor pentru Bu­cureşti. La rîndul său, Tăriceanu a declarat că doreşte să asigure o relaţie instituţională eficientă între Guvern şi autorităţile locale alese pentru a permite aplicarea unor proiecte de anvergură pentru dezvoltarea Capitalei şi pentru ca oraşul să nu mai fie lăsat “pradă” luptelor politice. El a anunţat că intenţionează să se întîlnească atît cu primarii de sector, cît şi cu preşedinţii aleşi ai consiliilor judeţene. “Traficul în Bucureşti este cea mai acută pro­blemă, şi de aceea lansarea unor proiecte de anvergură în dome­niul transportului este vitală”, le-a spus premierul miniştrilor.

×
Subiecte în articol: politic capitalei pd-l oprescu prefect