x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul desemnat a prezentat componenţa viitorului Guvern. Vezi miniştrii Cabinetului Ungureanu

Premierul desemnat a prezentat componenţa viitorului Guvern. Vezi miniştrii Cabinetului Ungureanu

08 Feb 2012   •   07:00
Premierul desemnat a prezentat componenţa viitorului Guvern. Vezi miniştrii Cabinetului Ungureanu

UPDATE 11:40 - Premierul desemnat si-a cerut scuze jurnalistilor pentru "colegii jurnalisti care au asteptat aseara nominalizarile". "Sunt in masura sa va prezint care sunt propunerile pentru ocuparea pozitiilor ministeriale. Este un Guvern foarte tanar. Sunt fete noi, profesionisti exceptionali. Sunt oameni cu care am mai lucrat. Este un Guvern care merita incredere si este pregatit sa dovedeasca si o schimbare de principiu in activitatea guvernamentala. Le voi cere competenta, profesionalism, responsabilitate, decenta, modestie si disponibilitate de dialog. Pornesc cu ganduri foarte realiste si in niciun caz de la principiul ca voi fi schimbat. Nu vin in fruntea Guvernului pentru a pleca. In discutiile avute cu colitia am accentuat ca exista trei responsabilitati majore: responsabilitatea viitorului prim-ministru, responsabilitatea fiecarui ministru in parte si responsabilitatea partidelor. Nu consider ca exista doar a membrilor Guvernului. Sper ca in demersurile pe care acest Guvern pe cale a fi votat urmeaza sa le faca voi avea si sprijinul onest al celorlalte forte parlamentare. O spun iarasi, sunt pentru un dialog accentuat cu reprezentantii partidelor de Opozitie", a spus Mihai Ungureanu.

LISTA CABINETULUI UNGUREANU:

- Marko Bela (UDMR) - vicepremier
- Catalin Predoiu (independent) - ministrul Justitiei
- Leonard Orban (independent) - ministrul Afacerilor Europene
- Lucian Bode (PDL) - ministrul Economiei
- Gabriel Berca (PDL) - ministrul Administratiei si Internelor
- Cristian Petrescu (PDL) - ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului
- Alexandru Nazare (PDL) - ministrul Transporturilor
- Stelian Fuia (PDL) - ministrul Agriculturii
- Catalin Baba (PDL) - ministrul Educatiei
- Razvan Mustea (PDL) - ministrul Comunicatiilor
- Claudia Boghicevici (PDL) - ministrul Muncii
- Bogdan Dragoi (PDL) - ministrul Finantelor
- Kelemen Hunor (UDMR) - ministrul Culturii
- Laszlo Borbely (UDMR) - ministrul Mediului
- Ritli Ladislau (UDMR) - ministrul Sanatatii
- Cristian Diaconescu (UNPR) - ministrul Afacerilor Externe
- Gabriel Oprea (UNPR) - ministrul Apararii

UPDATE 11:15 - "Am luat decizia cu privire la sustinerea in totalitate a cabinetului Ungureanu si PDL va acorda maine votul pentru noul guvern. S-a incheiat o etapa importanta in evolutia Romaniei de dupa 2008. Guvernul pe care l-am condus a avut datoria de a scoate Romania din perioada caderii economice. Acesta a fost mandatul de baza pe care l-am avut ca prim-ministru. Impreuna cu colegii mei, ne-am atins acest obiectiv. In acest moment, multumesc tuturor ministrilor din cabinetele pe care le-am condus. E timpul pentru un nou Guvern care sa inceapa sa creasca nivelul de trai al romanilor. Am propus o echipa complet noua", a declarat presedintele PDL, dupa sedinta grupurilor reunite ale partidului.

Ministrii propusi de PDL sunt: Gabriel Berca, la Ministerul Administratiei si Internelor, Bogdan Dragoi la Ministerul Finantelor, Lucian Bode la Ministerul Economiei, Alexandru Nazare la Transporturi, Cristian Petrescu la Minsiterul Dezvoltarii, Razvan Mustea la Comunicatii, Claudia Boghicevici la Ministerul Muncii, Catalin Baba la Educatie si Stelian Fuia la Ministerul Agriculturii.

UPDATE 10:49 - Premierul desemnat si presedintele PDL, Emil Boc, au sosit la sedinta grupurilor reunite ale PDL. Cei doi nu au facut declaratii. Ungureanu si Boc au fost insotiti de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si de presedintele Senatului, Vasile Blaga, precum si de secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

UPDATE 10:16 - Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu si presedintele PDL Emil Boc au plecat impreuna de la Palatul Victoria, spre Parlament. Ungureanu este asteptat la grupurile parlamentare PDL, inainte de a anunta componenta noului Guvern pe care il va propune Legislativului.

Mihai Razvan Ungureanu si liderii coalitiei au aprobat programul de guvernare al noului Cabinet. Lista ministrilor care vor forma noul Guvern urmeaza sa fie anuntata in aceasta dimineata de catre premierul desemnat.

Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Catalin Baba, Razvan Mustea, Claudia Boghicevici si Bogdan Dragoi sunt propunerile PDL pentru ministri in Cabinetul Ungureanu.

Andreea Paul Vass a anuntat, aseara, ca a refuzat nominalizarea pentru portofoliul Economiei, mentionand ca "argumentele sunt in primul rand personale" si ca le multumeste colegilor din PDL pentru increderea acordata. Potrivit Mediafax, deputatul PDL Lucian Nicolae Bode, lider al PDL Salaj, in varsta de 38 de ani, ar putea fi propus pentru postul de ministru al Economiei. Marti noapte, un alt nume vehiculat pentru sefia Ministerului Economiei a fost cel al lui Cristian Haiduc, presedinte al Agentiei pentru IMM-uri.

Pentru portofoliile detinute de UNPR si UDMR nu au fost anuntate modificari. De asemenea, Catalin Predoiu ar urma sa conduca in continuare Ministerul Justitiei, iar Leonard Orban - Ministerul Afacerilor Europene.

UDMR ridica insa conditii pentru sustinerea noului Guvern, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca formatiunea sa doreste incheierea unui protocol al coalitiei pe 2012, care sa se refere inclusiv la Facultatea de Medicina de la Mures si Autostrada Transilvania. (V.M.)

×