x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PREMIERUL, LA DIICOT / Pentru ce a fost audiat

PREMIERUL, LA DIICOT / Pentru ce a fost audiat

de Gabriela Antoniu    |    06 Noi 2008   •   00:00

Premierul Tăriceanu a declarat ieri la Brăila, că marţi seara a depus mărturie, la DIICOT, despre modul cum s-a abordat, la nivelul Guvernului, problema vânzării pachetului de 8% din acţiunile Petrom către salariaţi.



"La DIICOT este, după cum ştiţi, în cercetare vânzarea pachetului de 8% al acţiunilor Petrom către salariaţi. Am fost invitat în calitate de martor. Am fost invitat şi am depus mărturie în calitate de martor privitor la modul cum s-a a­bordat, la nivelul Guvernului, această problemă a vânzării pachetului de acţiuni", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Premierul a arătat că acest subiect datează din 2005 şi că cercetările au ajuns în acest moment, probabil, în faza de finalizare. "În această privinţă vreau să fiu foarte clar ca să nu las loc la nici un fel de speculaţii: Legea de privatizare a Petrom prevede vânzarea unui pachet de 8% din acţiuni către salariaţi. La momentul la care proiectul de act normativ privind vânzarea efectivă a fost adus la Guvern, vânzarea urma să se facă către Asociaţia Salariaţilor, ceea ce este o diferenţă, poate nu uşor de sesizat la prima vedere, dar importantă", a explicat premierul.

×
Subiecte în articol: politic