x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Orban spune că se pot organiza alegeri și cu 10.000 de infectari cu COVID-19, pe zi

Premierul Orban spune că se pot organiza alegeri și cu 10.000 de infectari cu COVID-19, pe zi

02 Noi 2020   •   13:37
Premierul Orban spune că se pot organiza alegeri și cu 10.000 de infectari cu COVID-19, pe zi

Premierul, Ludovic Orban susține că alegerile se pot organiza chiar și într-un scenariu de 10.000 de infectari cu COVID-19, pe zi

Premierul Ludovic Orban a declarat luni la sediul PNL că, deși asistăm la un „val epidemic îngrijorător”, alegerile pot fi organizate: „Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament.”

Întrebat dacă la 10.000 de cazuri se mai poate vorbi de alegeri, acesta a argumentat că în mai multe țări au fost organizate scrutine, chiar în contextul pandemiei COVID-19.

„În toate țările s-au organizat alegeri la termen: UȘA, Franța, Repuplica Moldova . Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament. Menținerea actualului parlament însemană că la Avocatul Poporului rămâne Weber. În fruntea Consiliului Legislativ, rămâne unul ca Iordache (…) duc România spre prăpastie (…) atâta lipsa de responsabilite nu a existat niciodată. E normal ca mandatul să înceteze la termenul stabilit.”

„În ce privește votul electronic, PNL a înaintat proiectul de lege, dar majoritatea PSD nu a acceptat acest sistem de vot.”

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban