x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ponta le cere ambasadorilor să-l sprijine ca vizitele externe pe care le va efectua să fie pragmatice

Premierul Ponta le cere ambasadorilor să-l sprijine ca vizitele externe pe care le va efectua să fie pragmatice

28 Aug 2013   •   09:59
Premierul Ponta le cere ambasadorilor să-l sprijine ca vizitele externe pe care le va efectua să fie pragmatice

Premierul Victor Ponta le-a adresat, miercuri, diplomaţilor români rugămintea să promoveze interesele legitime ale României în străinătate, să contribuie la consolidarea relaţiilor economice şi să-l sprijine la efectuarea vizitelor pe care le va efectua în viitorul apropiat în Turcia, Finlanda, Lituania, informează agerpres.ro.

"Vă rog pe toţi ambasadorii să sprijiniţi Cabinetul meu în organizarea acestor vizite - vom merge în Turcia, Lituania, Finlanda - ca aceste întâlniri scurte - e adevărat - să fie extrem de pragmatice", a declarat Victor Ponta, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei.

El a afirmat că şefii de guverne au, de obicei, o agendă mai puţin politică sau diplomatică şi se axează pe relaţiile economice, comerciale, pe domenii ca educaţia, care ţin mai puţin "de diplomaţia clasică".

"Vreau să vă rog să învăţăm din exemplul pe care îl întâlnesc în diplomaţia altor ţări - să fiţi extrem de activi în ceea ce priveşte cooperarea economică şi comercială", a spus Ponta.

În context, el a pledat pentru îmbunătăţirea diplomaţiei economice.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, organizată de Ministerul Afacerilor Externe, se desfăşoară până joi la Bucureşti, evenimentul constituind un bun prilej pentru evaluarea activităţii diplomatice desfăşurate în ultimul an şi pentru stabilirea principalelor direcţii de acţiune pe termen mediu şi lung.

×
Subiecte în articol: ponta