x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Tudose: "Am constatat că statul român nu mai ştie să-şi cumpere ceva"

Premierul Tudose: "Am constatat că statul român nu mai ştie să-şi cumpere ceva"

11 Ian 2018   •   07:43
Premierul Tudose: "Am constatat că statul român nu mai ştie să-şi cumpere ceva"

Premierul Mihai Tudose a afirmat că 2018 este "un an simbol", în care românii ar trebui să fie "strânşi în jurul aceloraşi idealuri comune", pentru a dezvolta România.

 

"2018 este un an simbol, este anul Centenarului. (...) Dacă toţi am înţelege acelaşi lucru din acest simbol (...), ar trebui ca toţi să fim strânşi în jurul aceloraşi idealuri comune, să dezvoltăm România, să ne schimbăm un pic mentalitatea, începând de la a încuraja lucrurile bune, la a nu accepta niciunul dintre noi nimic din ceea ce este rău", a declarat Tudose la Antena 3.

Potrivit şefului Executivului, 2018 va fi "un an al marilor proiecte începute".

"Cred că va fi un an al marilor proiecte începute, care să schimbe România, aşa cum România merită: cu investiţii majore, cu (...) spitale în care îţi găseşti sănătatea, şi nu moartea. (...) Şcoala - pe un proiect naţional, de dezbatere naţională - să schimbe cumva modul de a fi, de a trata elevul. (...) Un an în care să punem bazele construcţiei unui stat care să îşi apere valorile, să îşi întărească rolul de stat. (...) Să învăţăm să mai şi luăm pentru noi de la alţii, nu numai să dăm la alţii. Un an în care câteva companii din România vor ieşi pe piaţa internaţională - săptămâna viitoare sau peste două săptămâni poate sunt în măsură să vă dau o veste bună cu o companie românească, care cumpără o companie din străinătate", a spus Tudose.

De asemenea, şeful Executivului a precizat că nu îşi doreşte "un an liniştit". "Îmi doresc un an agitat, dar agitat pozitiv, cu lucruri care să se întâmple şi care să fie livrate acestei ţări, fiindcă (...), dacă după 27 de ani de maximă democraţie, am constatat că statul român nu mai ştie să-şi cumpere ceva, să-şi ia un combinat înapoi, lucrurile n-au stat foarte bine. (...) Şi poate constatăm că statul ăsta mai are nevoie de o făbricuţă, de un combinat care a fost privatizat, părăsit şi acum chiar ne trebuie", a mai afirmat Tudose.

×
Subiecte în articol: premier mihai tudose proiecte mentalitate