x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul, vizită în Israel, la doi ani după ce a depus o plângere penală pentru trădare

Premierul, vizită în Israel, la doi ani după ce a depus o plângere penală pentru trădare

de Ion Alexandru    |    04 Noi 2020   •   10:29
Premierul, vizită în Israel, la doi ani după ce a depus o plângere penală pentru trădare

Cu doar o lună înaintea alegerilor parlamentare, premierul Ludovic Orban efectuează o vizită oficială în Israel și Palestina. Ieri, liderul de la București s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cei doi demnitari semnând protocolul de amendare a Convenției între Guvernul României și Guvernul Statului Israel, punând, totodată, la punct mai multe aspecte ale unei reuniuni interguvernamentale care ar trebui să aibă loc la jumătatea anului 2021.
Vizita lui Ludovic Orban în Israel are loc la doi ani după ce, pe persoană fizică, acesta a formulat, la DIICOT, o plângere penală împotriva fostului premier PSD Viorica Dăncilă, tot pentru o vizită efectuată în Israel și a unei întrevederi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu. Orban a acuzat-o, atunci, pe Dăncilă, de trădare, pe motiv că Guvernul PSD ar fi dorit să semneze un acord pentru mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Între timp, DIICOT a clasat plângerea lui Ludovic Orban, pe motiv că fapta nu există.
De altfel, în aceeași perioadă, președintele României, Klaus Iohannis, a acuzat conducerea PSD de la acel moment de „înțelegeri secrete cu evreii”.

 

×