x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președinte CJ Timiș: Voiculescu insistă să se facă de râs. Să explice de ce s-a tăiat bugetul ATI

Președinte CJ Timiș: Voiculescu insistă să se facă de râs. Să explice de ce s-a tăiat bugetul ATI

17 Apr 2021   •   20:23
Președinte CJ Timiș: Voiculescu insistă să se facă de râs. Să explice de ce s-a tăiat bugetul ATI
Sursa foto: Hepta

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, lansează un atac dur la fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, spunând că „insistă să se facă de râs”. El spune că Voiculescu ar face bine să explice de ce în timp de pandemie a fost tăiat bugetul pentru Terapie Intensivă.

Alin Nica a scris, sâmbătă, pe Facebook, că ar avea motive să scrie zeci de postări despre prestația lui Vlad Voiculescu, dar se va opri asupra ordinului de carantinare a Timișoarei, despre care fostul ministru a spus că a fost dat de directorul DSP, care ar fi închis localități cu administrații locale USR, ceea ce, dacă nu e manipulare, „mă înfioară”.

„Vlad Voiculescu insistă să se facă de râs și după ce a fost dat afară din Guvern. Deși ar fi motive să scriu zeci de postări legate de prestația ministrului destituit, mă opresc asupra ultimei aberații lansate, aseară (vineri – n.r.), de Vlad Voiculescu. Conform spuselor sale, Timișoara a fost carantinată la inițiativa directorului DSP Timiș, care ar fi închis localitățile cu administrații locale USR. Dacă nu a mințit cu scop de manipulare, afirmația lui mă înfioară, deoarece face dovada faptului că a condus un minister esențial fără să aibă habar despre ceea ce se întâmplă în subordinea lui. Propunerea de carantinare a Timișoarei și a zonei periurbane a fost inițiativa primarului USR, Dominic Fritz, colegul domnului ex-ministru”, spune Alin Nica.

El spune că înainte de carantină, el și Fritz au început o acțiune comună, inter-instituțională, de informare a populației, pentru a convinge cetățenii să respecte regulile, astfel încât să scadă rata de infectare cu sprijinul populației.

„Două zile a durat această campanie, apoi primarul mi-a cerut să ne asumăm împreună carantina, fără o analiză de impact și fără indicatorii care să ne arate eficiența măsurii. Departamentul de specialitate al DSP Timiș a elaborat analiza de risc, care a fost asumată de directorul DSP Timiș, în conformitate cu atribuțiile sale legale. Acel document împreună cu avizul INSP au fost luate în considerare în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Bonus, la prima ședință CJSU, cea în care s-a stabilit carantina pentru Timișoara și zona periurbană, a participat și șeful DSU, care a susținut (ca să nu zic: a pus presiune) pentru carantină. Desigur, fără argumente scrise, măsurabile. Concluzia? Majoritatea membrilor CJSU au votat carantină pentru Timișoara și alte 4 localități, două cu administrație PNL, una cu administrație PSD și una USR. Nu directorul DSP dă carantina”, precizează Alin Nica, președintele CJ TImiș.

Acesta afirmă că după prima tură de carantină pentru Timișoara și zona periurbană, INSP-ul aflat în subordinea lui Vlad Voiculescu a făcut atât recomandări de continuare pentru trei localități, cât și de ridicare a carantinei pentru celelalte două.

„Repet, INSP-ul de la Bucuresti era în subordinea Ministerului Sănătății. Deci implicit a fostului ministru Vlad Voiculescu. DSP Timiș, prin directorul și aparatul de specialitate, a făcut analiza prevăzută de lege și a acționat conform atribuțiilor. Cu alte cuvinte, ex-ministrul a dezinformat. Directorul DSP are temei legal să îl dea în judecată pentru defăimare pe Vlad Voiculescu. Sper că declarațiile fostului ministru al Sănătății au fost doar niște triste încercări de a distrage atenția de la managementul dezastruos pe care l-a avut în aproape 4 luni de mandat”, mai spune Nica.

Președintele CJ Timiș îi transmite lui Voiculescu să explice de ce a tăiat bugetul pentru Terapie Intensivă, în plină pandemie.

„Astăzi la prânz (sâmbătă – n.r.), într-o intervenție tv, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a confirmat că sub conducerea lui Vlad Voiculescu a fost tăiat consistent din bugetul pentru terapie intensivă, în plină pandemie. Era mai bine, poate, ca fostul ministru sa fi explicat cum a fost posibil acest lucru, în loc să inventeze lupte politice”, mai spune Nica.

(sursa: Mediafax)

×