x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele ANI: Raportul de anul acesta pe Justiţie este cel mai dur de până acum

Preşedintele ANI: Raportul de anul acesta pe Justiţie este cel mai dur de până acum

18 Iul 2012   •   12:20
Preşedintele ANI: Raportul de anul acesta pe Justiţie este cel mai dur de până acum

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat ca raportul pe justitie dat publicitatii miercuri de CE este "cel mai dur" de pana acum, atat din punct de vedere tehnic, cat si politic.

"Raportul arata ca statul de drept este pus la indoiala, iar reformele de pana acum nu sunt ireversibile si sustenabile", a spus Georgescu, la Digi 24.

Presedintele ANI a subliniat ca, in opinia lui, "este inacceptabil" ca Romania sa fie atentionata pentru a pune in aplicare decizii ale Curtii Constitutionale. "Este inacceptabil pentru valorile generale ale Uniunii Europene si pentru un stat cu legi si Constitutie", spus Georgescu.

Horia Georgescu a afirmat si ca raportul pe justitie afecteaza "pe o durata lunga de timp si iremediabil" procesul de aderare a Romaniei la Schengen. "Va trebui mult timp sa recastigam acest ecart si sa ne recastigam credibilitatea", a declarat Georgescu.

Presedintele ANI a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca Olanda a avut anumite indoieli atunci cand s-a opus aderarii Romaniei, iar acest raport pe justitie nu face decat sa ii dea dreptate.

Georgescu s-a referit si la cazul parlamentarilor Sergiu Andon si Florin Paslaru, pentru care ANI a cerut Parlamentului revocarea din functie, insa Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis ca acestia nu se afla in situatie de incompatibilitate.

"Este un precedent nu periculos, ci foarte periculos. Noi am semnalat Parlamentului inca din februarie, dar nu s-a facut nimic. Acum, Romania plateste", a spus presedintele ANI.

×