x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele CJ Hunedoara, găsit în incompatibilitate de ANI

Preşedintele CJ Hunedoara, găsit în incompatibilitate de ANI

22 Mai 2012   •   07:23
Preşedintele CJ Hunedoara, găsit în incompatibilitate de ANI

Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot (USL), care candideaza pentru al treilea mandat la conducerea institutiei, a fost gasit in incompatibilitate de catre ANI, intrucat a fost si presedinte al AGA, respectiv reprezentant in adunarile generale ale SC Drumuri si Poduri Deva.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma evaluarii incepute in 20 martie, ca Mircea Ioan Molot a fost in stare de incompatibilitate in perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, deoarece a detinut, simultan, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, cat si pe cea de presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local SC Drumuri si Poduri SA Deva, se arata intr-un comunicat de presa de marti al institutiei.

Mircea Ioan Molot a fost validat in functia de presedinte al CJ Hunedoara in 16 iunie 2008, iar din 26 septembrie 2008 a detinut si functia de presedinte al Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local la SC Drumuri si Poduri SA Deva, a precizat ANI.

Potrivit prevederilor articolului 87, alineatul 1, literele e si f din Legea 161/2003, "functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu: (...) functia de presedinte sau de secretar al adunarilor generale ale actionarilor sau asociatilor la o societate comerciala, respectiv functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national".

"Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de trei ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate", a precizat ANI.

Mircea Ioan Molot poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Presedintele CJ Hunedoara Mircea Ioan Molot (USL) si-a depus candidatura pentru al treilea mandat la conducerea institutiei. Mircea Ioan Molot are 62 ani, este profesor de matematica si este membru PNL din anul 1996. In anul 2000 a ocupat functia de viceprimar al municipiului Deva. In 2004 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, mandat pe care l-a castigat si la alegerile locale din 2008.

×