x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele Elveției vine în România. Va fi primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Președintele Elveției vine în România. Va fi primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2022   •   09:00
Președintele Elveției vine în România. Va fi primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni
Sursa foto: Hepta

 Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, face luni în vizită oficială în România. El va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Vizita are loc în cadrul dialogului bilateral româno-elvețian la nivel înalt, care în ultimii ani a cunoscut o dinamică sporită. Cei doi șefi de stat vor aborda stadiul și propunerile de consolidare a relației bilaterale și a cooperării economice și sectoriale, cu accent pe stimularea investițiilor și pe identificarea unor noi domenii de colaborare, conform Administrației Prezidențiale.

Cei doi președinți vor avea și un schimb de opinii cu privire la temele de actualitate de pe agenda internațională, inclusiv evoluția războiului din Ucraina, măsurile de ajutor umanitar pentru populația ucraineană și refugiați, implicațiile conflictului în plan energetic, precum și în planul securității alimentare globale. Pe agenda discuțiilor se va afla și cooperarea româno-elvețiană în plan multilateral, inclusiv din perspectiva viitorului mandat al Elveției de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pe care îl va exercita în perioada 2023-2024.

Va fi abordat cadrul relațiilor dintre UEși Confederația Elvețiană, precum și acordarea celei de-a doua tranșe financiare a contribuției elvețiene la fondul de coeziune al Uniunii Europene.

La Palatul Cotroceni va avea loc și ceremonia semnării Acordului-cadru româno-elvețian prin care va fi operaționalizată cea de-a doua contribuție financiară elvețiană pentru reducerea disparităților economice și sociale în UE.

×
Subiecte în articol: elvetia i0gnazio cassis klaus iohannis