x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele Klaus Iohannis, primit de omologul său argentinian, Alberto Fernández

Președintele Klaus Iohannis, primit de omologul său argentinian, Alberto Fernández

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2023   •   11:33
Președintele Klaus Iohannis, primit de omologul său argentinian, Alberto Fernández

Președintele Klaus Iohannis, va fi primit marți de omologul argentinian, Alberto Fernández. Cei doi șefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete și vor susține declarații de presă comune.

Președintele Klaus Iohannis va depune marți o coroană de flori la Monumentul Generalului San Martin, apoi va fi primit de omologul argentinian, Alberto Fernández, la Palatul Prezidențial Casa Rosada, din Buenos Aires.

Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, cei doi șefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête, vor asista la semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, și Agenția Argentiniană de Cooperare Internațională și Asistență Umanitară – „Căștile Albe” din Republica Argentina, vor susține declarații de presă comune și vor participa la un dejun oficial.

„Vizita oficială în Republica Argentina va prilejui întrevederea președintelui României, Klaus Iohannis, cu președintele Alberto Fernández, fiind prima vizită la acest nivel în ultimii 30 de ani. Obiectiv principal al vizitei îl reprezintă evaluarea stadiului relațiilor bilaterale dintre cele două țări și identificarea în comun a domeniilor unde există perspective de creștere a schimburilor comerciale și de atragere de noi investiții, pentru ambele state. Președintele Klaus Iohannis va afirma disponibilitatea României de a conlucra cu Argentina pentru promovarea obiectivelor comune de politică externă, inclusiv din perspectiva poziționării celor două țări cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și consecințele acestuia pe multiple planuri”, arăta pe 14 aprilie Președinția.

Klaus Iohannis efectuează, până pe 26 aprilie, o vizită în America Latină.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis. argentina