x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Popularilor europeni: ”Guvernul Ponta să furnizeze fără întârziere Curţii Constituţionale listele de alegători”

Preşedintele Popularilor europeni: ”Guvernul Ponta să furnizeze fără întârziere Curţii Constituţionale listele de alegători”

de Mediafax    |    10 Aug 2012   •   11:10
Preşedintele Popularilor europeni: ”Guvernul Ponta să furnizeze fără întârziere Curţii Constituţionale listele de alegători”

Presedintele Partidului Popular Euroepan (PPE), Wilfried Martens, cere Guvernului de la Bucuresti sa sa furnizeze fara intarziere Curtii listele de alegatori, solicitate de CC, mentionand ca orice intarziere ridica semne de intrebare privind intentiile reale ale lui Victor Ponta.

Martens face apel la autoritatile romane sa respecte si sa implementeze imediat deciziile Curtii Constitutionale:

"Curtea Constitutionala a Romaniei a facut o solicitare foarte clara Guvernului Romaniei de a furniza listele de alegatori pe baza carora a fost organizat referendumul de demitere a presedintelui Romaniei Traian Basescu. Sunt consternat sa observ ca guvernul Socialist-Liberal condus de prim-ministrul Victor Ponta inca nu a raspuns acestei solicitari, impiedicand astfel munca Curtii Constitutionale. Fac apel la Guvern sa furnizeze fara intarziere Curtii listele de alegatori. Orice intarziere ridica semne de intrebare privind intentiile reale ale lui Ponta. Deciziile Curtii Constitutionale trebuie respectate; ele nu trebuie manipulate sau impiedicate in niciun fel", a afirmat presedintele PPE.

Potrivit acestuia, criza politica provocata de Guvernul USL a afectat in mod serios credibilitatea politica si economica a Romaniei.

"Dupa cum FMI-ul a indicat deja, o eventuala prelungire a crizei va afecta progresele economice recente ale tarii. Pe aceasta baza, fac apel la Guvern sa implementeze in mod urgent solicitarile Comisiei Europene si ale Comisiei de la Venetia pentru a pune capat crizei politice. Mai mult decat atat, orice politician care nu a respectat legea trebuie sa fie tras la raspundere, indiferent de afilierea sa politica", a adaugat presedintele PPE.

×
Subiecte în articol: Wilfried Martens