x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PSD a declarat că, în 2012, nici o filială a partidului nu va mai face

Preşedintele PSD a declarat că, în 2012, nici o filială a partidului nu va mai face

de Raluca Cret    |    04 Iun 2010   •   00:00



Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat că s-a întâlnit la Târgu-Mureş cu membrii social-democraţi din judeţ şi a trasat traiectoria partidului, declarând oficial PDL-ul duşman al partidului. "Aici, în 2008, a fost singurul municipiu în care a existat o alianţă PSD-PDL. Niciodată în politică să nu spui niciodată. În 2012, în nici un loc din ţară PSD nu va mai face alianţe cu PDL. Şi în Mureş, ca şi în alt judeţ, principalul adversar al PSD, singurul adversar faţă de care nu va exista nici un compromis, este PDL. Peste tot în ţară va fi înţeles că adversarul nostru este PDL, pentru că şi-a pierdut legitimitatea", a declarat Ponta. Preşedintele PSD a declarat că principalul obiectiv al partidului în această perioadă este "de a trece moţiunea de cenzură, pentru că asta înseamnă că legile care taie salarii şi pensii nu se vor aplica". "Toţi parlamentarii noştri vor vota la vedere", a spus Ponta, care a făcut referiri şi la strategia de viitor: "Dacă trece moţiunea, majoritatea actuală trebuie să vadă dacă poate aduce un alt Guvern, care să nu propună aceste măsuri. PSD va intra la guvernare doar după un vot popular şi cu un prim-ministru social-democrat".
În ceea ce priveşte declaraţia deputatului PDL Ioan Oltean, potrivit căruia până la finele lunii iunie sau la începutul lunii iulie va avea loc o remaniere a Guvernului, Ponta a caracterizat-o ca o păcăleală pentru cei de la UNPR: "Este o mică păcăleală sau un mic şantaj pentru aliaţii lor independenţi: vedeţi că dacă sunteţi cuminţi la moţiunea de cenzură, îl dăm afară pe Şeitan şi îl punem pe Sârbu".
Totodată, Ponta a criticat dur şi intenţia parlamentarilor PDL de a fi prezenţi în sală şi de a se abţine de la votul moţiunii de cenzură: "E un gest de laşitate fără precedent. Înseamnă că nu eşti de acord cu ce propune Guvernul tău. Şi atunci acest Guvern de fapt de cine e susţinut? Sondajele de opinie arată că 85%-95% din români nu sunt de acord cu măsurile. Parlamentarii lor nu îi susţin. Şi atunci al cui Guvern e acesta, pe care nu îl susţine de fapt nimeni? E foarte grav şi vreau ca parlamentarii care încă vor alege între Emil Boc şi oamenii care i-au votat să facă lucrul acesta foarte clar, să nu se ascundă după uşi sau să nu aibă curaj să vină la Parlament".
Referitor la luptele interne din PSD, Ponta le-a dat libertate liderilor din teritoriu să îşi scoată ochii până în octombrie, la Consiliul naţional al partidului, după care "voi fi mai puţin democratic din 16 octombrie încolo şi ne vom concentra pe competiţia externă. Dacă rămânem în dispute interne nu vom fi competitivi. Vreau ca PSD să câştige alegerile generale şi locale şi să formeze un Guvern social-democrat".

×
Subiecte în articol: politic