x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele PSD Craiova acuză conducerea PSD Dolj că a făcut blat cu PD-L

Preşedintele PSD Craiova acuză conducerea PSD Dolj că a făcut blat cu PD-L

18 Mar 2010   •   00:00

Deputatul Florentin Gust a acuzat conducerea PSD Dolj că, la alegerile locale din 2008, "a făcut blat" cu PD-L şi cu Antonie Solomon, sprijinindu-l pe acesta pentru câştigarea primăriei din Craiova, în detrimentul candidatului social-democrat.



Florentin Gust a declarat că mai multe persoane din conducerea PSD Dolj doresc să repete 'şi în 2012 figura din 2008' şi 'să facă din nou blat' cu PD-L, motiv pentru care acestea au început decapitarea organizaţiei PSD Craiova prin desfiinţarea mai multor organizaţii locale din municipiu.

"La PSD Craiova a avut loc luni o şedinţă a Consiliului Municipal cu o ordine de zi dubioasă (...). M-a intrigat faptul că (...) se solicita desfiinţarea unor organizaţii PSD din Craiova din nişte motive aberante, doar pentru că membrii acestor organizaţii nu sunt dintre cei care să nu îi întrebe niciodată nimic pe cei de la conducerea PSD Dolj. Acest punct de pe ordinea de zi este în totală contradicţie cu decizia Biroului Permanent Naţional al PSD potrivit căreia partidul trebuie să îşi deschidă porţile. Noi la PSD Craiova am făcut demult acest lucru, dar sunt persoane în conducerea PSD Dolj care consideră că PSD Craiova trebuie să fie o organizaţie de buzunar, pentru a putea fi uşor controlabilă", a spus Florentin Gust, citat de Agerpres.

Deputatul PSD a adăugat că dacă mai multe persoane din conducerea judeţeană a partidului vor face în continuare presiuni pentru destabilizarea organizaţiei PSD Craiova doar pentru ca aceasta să nu poată creşte, iar PSD Dolj 'să facă blat' cu PD-L în 2012 pentru funcţia de primar al Craiovei, intenţionează să facă o scrisoare deschisă către conducerea centrală a PSD semnată de cel puţin 1.500 de membri ai PSD Craiova în care să aducă la cunoştinţă situaţia de la Dolj.

"Ştiu că obiectivul unora din conducerea PSD Dolj este decapitarea lui Gust, dar acest lucru contează mai puţin, pentru că nici pe mine, nici pe alţii nu ne poate face nimeni să tăcem. Pe ei nu îi interesează cum evoluează organizaţia, cât de puternică este, ci numai să fie ei la conducere. Or aceste practici comuniste trebuie să înceteze", a mai declarat preşedintele PSD Craiova.

Florentin Gust a precizat că până în prezent nu a existat niciun precedent de desfiinţare a unor organizaţii locale de partid. În ultimul an PSD Craiova a înfiinţat 24 de noi organizaţii şi şi-a crescut numărul de membri cu câteva sute.

×
Subiecte în articol: politic