x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele se consultă a Cotroceni cu delegaţia FMI

Preşedintele se consultă a Cotroceni cu delegaţia FMI

de Mediafax    |    03 Feb 2012   •   15:02
Preşedintele se consultă a Cotroceni cu delegaţia FMI

Delegatia reprezentatilor FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene se afla la Palatul Cotroceni, unde discuta cu presedintele Traian Basescu, au declarat pentru Mediafax surse politice, potrivit carora la intalnire participa si premierul Emil Boc.

Intalnirea este cea de-a doua in aceasta saptamana, dupa cea care a avut loc marti, in cadrul careia seful statului le-a spus finantistilor ca semnalele de la Consiliul European informal de la Bruxelles sunt pozitive si ca, probabil, imaginea UE si a zonei Euro va fi upgradata de catre investitori.

Premierul Emil Boc si reprezentantii FMI au convenit ca in noua scrisoare de intentie sa fie mentinuta prevederea conform careia salariile din sectorul public si pensiile pot fi majorate "prudent" pe parcursul acestui an, daca situatia economica va permite, fara insa sa fie luata o decizie concreta.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, joi seara, cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, aflati la Bucuresti.

"Guvernul si FMI au convenit ca prevederea legata de salarii si pensii din scrisoarea precedenta sa fie mentinuta si in noua scrisoare pe care Executivul o va inainta Fondului si Comisiei Europene, ca o garantie a faptului ca cele doua parti nu exclud varianta unei cresteri moderate, daca evolutia economiei in primul trimestru va asigura veniturile necesare. Nu a fost insa luata o decizie concreta in privinta unei eventuale majorari", au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

×