x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele se consultă cu reprezentanţii PNL; Iohannis: Este o etapă grea

Preşedintele se consultă cu reprezentanţii PNL; Iohannis: Este o etapă grea

05 Noi 2015   •   17:15
Preşedintele se consultă cu reprezentanţii PNL; Iohannis: Este o etapă grea

Consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii Partidului Naţional Liberal pentru desemnarea unui nou premier au început, joi, la Palatul Cotroceni.

Din delegaţia PNL fac parte copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, precum şi preşedintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus.

"Este o etapă grea, dificilă, care a rezultat dintr-o tragedie care a declanşat aceste schimbări politice şi sper să găsim soluţiile cele mai potrivite", a declarat şeful statului, în debutul discuţiilor.

Klaus Iohannis a avut deja consultări cu reprezentanţii PSD, urmând ca după discuţiile cu delegaţia PNL să urmeze consultări cu Uniunea Democrată Maghiară din România de la ora 18,00, apoi cu reprezentanţi ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale de la ora 19,00.

Vineri, de la ora 11,30, sunt invitate la consultări Uniunea Naţională pentru Progresul României, iar de la ora 12,30 Alianţa Liberalilor şi Democraţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că, pe lângă discuţiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări şi cu societatea civilă pe acest subiect.

"Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi şi pentru mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte strada. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile şi opţiunile", a spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri din funcţie. Şeful statului a semnat joi decretul prin care a luat act de demisia acestuia. De asemenea, Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

×