x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Senatului Olandei: România ar trebui să grăbească procesul de aderare la Schengen

Preşedintele Senatului Olandei: România ar trebui să grăbească procesul de aderare la Schengen

22 Feb 2013   •   12:08

Preşedintele Senatului Olandei, Fred de Graaf, a declarat, astăzi, în urma întâlnirii cu omologul său Crin Antonescu că, "în unele sensuri", România ar trebui să grăbească finalizarea procesului de aderare la Schengen.  Fred de Graaf a spus că, pe baza informaţiilor primite, este convins că ţara noastră se află "destul de aproape de acest punct".

"Conform ultimei evaluări a procesului, România a luat o notă mare în ceea ce priveşte modul în care a gestionat tulburările politice din 2012. În unele sensuri, România ar trebui să grăbească finalizarea procesului. Aveţi nevoie de anumite instrumente în procesul de aderare la Schengen, vorbesc de Codul civil, Codul penal şi toate celelalte, care duc la o situaţie destul de complexă. Sunt convins, pe baza informaţiilor primite, că România este aproape de acest punct şi sperăm că acest lucru se va realiza în curând. Este important, mai ales în situaţia dificilă economică şi politică din regiune, din Europa, ca forţele să fie puse în comun", a afirmat reprezentantul Senatului olandez, potrivit Agerpres.

"Cât priveşte subiectul Schengen, o colegă de-a dumneavoastră a spus nişte cuvinte foarte adevărate: că prietenul la nevoie se cunoaşte. Avea mare dreptate. Este important de asemenea să ţinem cont şi de faptul următor: că diferenţa de opinie nu priveşte rezultatul final care trebuie atins. Aici suntem cu toţii de acord, dar mai trebuie discutat cu privire la stadiul, la pregătire, dacă vă aflaţi aproape sau nu de acest punct. Sunt importante şi relaţiile interparlamentare, pentru că vrem să abordăm rapid aceste subiecte, dar şi alte subiecte la fel de importante pentru relaţiile noastre", a spus Fred de Graaf.

Preşedintele Senatului olandez, Fred de Graaf, efectuează o vizită de trei zile la Bucureşti, la invitaţia omologului său, Crin Antonescu.

×