x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Previzibil: Blaga cere demisia lui Ponta

Previzibil: Blaga cere demisia lui Ponta

de Mediafax    |    30 Iun 2012   •   10:12
Previzibil: Blaga cere demisia lui Ponta

Candidatul la functia de presedinte al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la Conventia Nationala, ca democrat-liberalii ii cer demisia premierului Victor Ponta, invocand situatia plagiatului care ar fi fost comis de acesta.

"Ne aflam intr-un moment in care constructia democratica a societatii romanesti se afla intr-un mare pericol, intr-un moment in care libertatea prezenta si sansele viitoare ale romanilor sunt din nou amenintate de presiunile si demagogia stangii socialiste", a declarat Blaga.

El a sustinut ca actualii guvernanti sunt la putere de cateva luni si "tot ce vedem este imaturitate si amatorism, confuzie si discurs populist, minciuni, coruptie, plagiat".

"Decontul demagogiei si ineficientei USL se va vedea in curand, mai curand decat isi inchipuie varfurile USL", a adaugat Blaga

"Nu s-a mai vazut inca un prim-ministru si un guvern care sa trateze iresponsabil institutiile fundamentale ale statului atunci cand deciziile lor nu le convin. Nu s-a mai vazut un prim-ministru care sa atace o hotarare a Curtii Constitutionale atunci cand nu-i convine. Spune ca este politizata Curtea Constitutionala; dar nu a fost politizata atunci cand a luat decizii favorabile USL, cand era in opozitie? Amintesc doar de comasarea alegerilor; salutau cu mare placere decizia CC, iar noi nu am contestat-o. Uitati la ce practici apeleaza USL pentru a-si salva presedintele de furt, de plagiat. (...) Si ce s-a gandit domnul Ponta in situatia asta? Sa inventeze un nou Grajdan. Si il cheama Pop (...). Pentru toate astea, noi astazi ii cerem demisia domnului prim-ministru Victor Ponta", a spus Blaga.

Vasile Blaga a mai spus, in interventia sa in fata delegatilor la Conventia Nationala, ca l-a durut fiecare plecare a unui membru PDL si a apreciat ca acestia nu sunt foarte fericiti acolo unde au plecat. In opinia sa, invingatori sunt doar care lupta in orice conditii pentru principiile si angajamentele pe care si le-au luat.

Pe de alta parte, Vasile Blaga i-a multumit lui Emil Boc pentru ca a condus guvernul intr-o perioada de criza, forte dificila si ca a luat decizii in interes national.

×