x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ziua NATO. Ciolacu: România este un aliat de încredere și un veritabil furnizor de stabilitate

Ziua NATO. Ciolacu: România este un aliat de încredere și un veritabil furnizor de stabilitate

de Redacția Jurnalul    |    07 Apr 2024   •   12:20
Ziua NATO. Ciolacu: România este un aliat de încredere și un veritabil furnizor de stabilitate
Sursa foto: FB Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei NATO în România. Țara noastră este un aliat de încredere și un veritabil furnizor de securitate și stabilitate, a spus Ciolacu.

Duminică se sărbătorește Ziua NATO, moment care pentru România se suprapune cu împlinirea a 20 de ani ca membru cu drepturi depline al Alianței. NATO împlinește 75 de ani de la înființare. Importanța apartenenței la alianța militară este evidențiată de războiul din Ucraina.

„Aflată în imediata apropiere a acestui conflict fără perspective foarte apropiate de a se încheia, România beneficiază, ca stat membru NATO, de cea mai cuprinzătoare garanție de securitate pe care am avut-o vreodată și, la rândul său, va continua să dea dovadă de aceeași responsabilitate în eforturile aliate de pregătire și apărare împotriva amenințărilor pe care le generează noul context strategic. Astăzi, mai mult ca oricând, Flancul Estic, vecinătatea estică, Marea Neagră, au devenit teme de importanță centrală pe agenda NATO. România beneficiază de o prezență aliată consolidată și o postură NATO întărită de descurajare și apărare pe teritoriul național și în regiune”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a arătat că rolul României în organizație este important.

„Pentru România, integrarea în structurile euroatlantice a reprezentat un moment crucial, prin atingerea unui deziderat strategic de politică externă și securitate, pentru care clasa politică și întreaga societate românească și-au unit eforturile. Pe parcursul celor două decenii de la aderarea sa, România a dovedit că este un aliat de încredere și un veritabil furnizor de securitate și stabilitate. Vom continua să contribuim la fel de hotărât și să ne implicăm activ în asigurarea securității României și în spațiul euroatlantic”, a precizat Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ziua NATO Marcel Ciolacu