x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prima înfrângere a Opoziţiei în bătălia cu PSD

Prima înfrângere a Opoziţiei în bătălia cu PSD

de Gabriela Antoniu    |    11 Dec 2018   •   11:08
Prima înfrângere a Opoziţiei în bătălia cu PSD

Cererile de revocare a lui Florin Iordache și Eugen Nicolicea din funcţiile de vicepreşedinte ale Camerei Deputaţilor, depuse de PNL, au fost respinse ieri de conducerea forului legislativ. Nici cererea PSD de revocare a lui Marilen Pirtea (PNL) din aceeași funcție, nu a avut altă soartă.

"Toate trei cererile sunt respinse, deoarece articolul 28 din regulament spune că înlocuirea unui membru al Biroului permanent se face la propunerea liderului de grup, al grupului care l-a propus. Cererea de revocare a lui Florin Iordache a fost făcută de Raluca Turcan, nu de liderul de grup din care face parte Iordache. Cererea de revocare a lui Eugen Nicolicea a fost făcută de Raluca Turcan, nu-i liderul de grup. Cererea de revocare a lui Marilen Pirtea a fost făcută de Daniel Suciu, nu e liderul de grup. Deci, noi nu am intrat pe fond, am constatat că aceste cereri nu sunt conform regulamentului", a explicat secretarul Camerei, Georgian Pop (PSD).

La 14 noiembrie, PNL a depus o cerere de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei, care a fost respinsă. Săptămâna trecută, liberalii au forţat votarea revocarea lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache în plen. Cererile au fost aprobate, dar PSD a susţinut că votul nu este regulamentar, în timp ce Raluca Turcan (PNL) a anunţat contrariul, precizând că mai e nevoie doar votul final. Turcan a mai spus că liberalii vor boicota ședințele conduse de Dragnea sau Iordache, demers susţinut şi de USR.

×
Subiecte în articol: revocari respimse