x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prima ședință CEx al PSD, fără Dăncilă, “ținut sub steag de război” cu Palatul Cotroceni

Prima ședință CEx al PSD, fără Dăncilă, “ținut sub steag de război” cu Palatul Cotroceni

de Ion Alexandru    |    04 Dec 2019   •   08:56
Prima ședință CEx al PSD, fără Dăncilă, “ținut sub steag de război” cu Palatul Cotroceni

Primul Comitet Executiv al PSD, după demisia Vioricăi Dăncilă și preluarea conducerii interimare a partidului de către Marcel Ciolacu, va avea loc, în această seară, sub amenințările făcute de președintele Klaus Iohannis, care vrea război total cu această formațiunie politică. Fostul președinte al PSD Adrian Năstase le transmite colegilor săi mai tineri din partid “să lase orgoliile de-o parte”, să strângă rândurile și să răspundă atacului “mârșav” al președintelui.

 

Înaintea întrunirii Comitetului Executiv al PSD, Adrian Năstase le cere social-democraților să se mobilizeze pentru a răspunde pe măsura atacurilor lui Klaus Iohannis, atacuri pe care le cataloghează ca fiind mârșave și care sunt îndreptate împotriva fundamentului statului de drept din România.

Fostul premier scrie pe blogul său personal că a onorat invitația de a participa la recepția organizată de președintele României, cu ocazia Zilei Naționale, la Palatul Cotroceni, sperând că “Iohannis a încheiat retorica de război împotriva a trei milioane de români care au votat candidatul PSD. (…) Prezent, însă, la o întâlnire cu parlamentarii liberali (în ce calitate? De preşedinte al tuturor românilor?), Iohannis a declarat că se va implica pentru a realiza, într-un an de zile, <>”.

 

“Trebuie tratate cu toată seriozitatea afirmațiile lui Iohannis”

Adrian Năstase trece în revistă afirmațiile președintelui, făcute, luni, la sediul PNL, în care a amintit că adversarul “nostru” este PSD, dar care nu a fost înlăturat de la putere “decât parțial”. “PSD are un număr imens de parlamentari, are un număr imens de primari, de președinți de Consilii Județene. Avem în continuare alegeri și aștept de la PNL și de la noul Guvern Ludovic Orban, care face o treabă foarte bună, la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să putem să oferim românilor ceea ce își doresc: o Românie fără PSD”.

Potrivit lui Adrian Năstase, acest îndemn al lui Iohannis este o declarație de război împotriva Partidului Social Democrat, a Constituției României ori a regimului democratic din țara noastră. “El este incalificabil și el trebuie tratat cu toată seriozitatea de către conducerea PSD, de către parlamentarii,  primarii, consilierii, președinţii de consilii desemnați democratic de către alegătorii români. Mi se pare inadmisibilă această conduită şi cred că ea va trebui sancționată atât în țară, cât și la instituțiile europene”, mai arată fostul premier.

 

Ședință de partid sub o nouă conducere

În cadrul CEx-ului de astăzi al PSD, noua conducere interimară urmează să pună la punct organizarea congresului din luna februarie, având în vedere că, săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al partidului. Noua conducere, formată din președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și din Paul Stănescu, în calitate de secretar general interimar, urmează să stabilească și strategia pe care partidul o va adopta și în raport cu amenințările venite dinspre PNL și Palatul Cotroceni.

 

×