x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a gătit pentru 120 de vârstnici de Ziua Națională

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a gătit pentru 120 de vârstnici de Ziua Națională

de Redacția Jurnalul    |    03 Dec 2023   •   12:00
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a gătit pentru 120 de vârstnici de Ziua Națională
Sursa foto: Captura Video

Primarul Sectorului 5 din București, Cristian Popescu Piedone, a dedicat Ziua Națională a României gătitului pentru cei mai vârstnici membri ai comunității. În total, 120 de bătrâni de la Centrul Social Stejarul au avut parte de o cină special pregătită de edil.

Într-un gest care marchează unitatea și respectul pentru tradițiile locale, primarul a insistat ca pe mesele celor 120 de beneficiari să nu lipsească faimoasa fasole cu cârnați, nelipsită din meniul românilor de Ziua Națională.

„Gătim româneşte, pentru că e timpul să simţim şi să trăim româneşte, cu toate necazurile noastre, cu toate bucuriile noastre, să nu uităm că totuşi 1 Decembrie este o dată în care tricolorul e ca o stare de spirit, îl ai în suflet sau nu-l ai", a spus Piedone.

Edilul a povestit că în preajma sărbătorilor creştineşti și de 1 Decembrie a fost de fiecare dată prezent, ani la rând, la centrul social Stejarul, cu colinde, cu daruri, pentru că nu a vrut să uite de bătrâni.

Primarul a subliniat importanța sărbătorii naționale și a tricolorului, afirmând că această zi trebuie să fie percepută ca o stare de spirit, ce poate fi resimțită în sufletul fiecărui român. 

Cristian Popescu Piedone a povestit și cum a fost pentru el 1 Decembrie, de anul trecut, când se afla în spatele gratiilor.

„Extraordinar, dar atât de bine că n-o să-l uit niciodată. Încep cu o gogoaşă pe care o am şi azi acasă, care a fost primită de 1 Decembrie din partea statului, de la bucătăria penitenciarului Jilava. Acea gogoașă a stat tot timpul pe pervazul meu acolo”, a spus primarul Sectorului 5 la Antena 3 CNN.

„Mi-a șoptit Ceahlăul, în astă dimineață, că-i mare dor de tine printre pribegii noștri risipiți prin lume, mamă sfântă!

Dunărea noastră cea bătrână, mamă scumpă, mi s-a jelit, mai ieri, că destui dintre juni au... dor de ducă.

Știu că le știi pe toate astea, mamă dragă...

Știu...

Știu că încerci să ne aduni, să ne unești din nou din șes și până-n munți...

Dar... așa cum bine știi, iubită mamă, obișnuim să fim toți împreună doar la... nunți...

Când pleacă lăutarii de la nuntă, mama noastră, ne risipim care încotro, ne lepădăm de țeluri, ne blestemăm la coadă la agheasmă...

Știu...

Știu că știi bine toate astea, mamă bună...

Știu pentru că te văd din ce în ce mai amărâtă și mai plânsă...

Ori poate pentru ca te simt mereu în suflet și în sânge!

Ori pentru că-mi ești blazon și muză și familie!

Ori... poate doar pentru că te iubesc!

De ziua TA, mamă Românie, privit de sus, de jos și de oriunde... acesta-i peisajul pe harta dumitale...

Nici nu mai ninge ca altădată...

Nici nu mai plouă ca altădată...

Și nici speranța nu mai e vioaie ca altădată...

De ziua TA, mamă Românie, îngenunchez, te îmbrățisez și îndrăznesc să te rog să-i ceri lui Dumnezeu, cadou, dacă se poate... poporul TĂU unit și loial de altădată.

La mulți ani, mamă!”, a scris Piedone și pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei Naționale a României.

×