Cea mai mare revendicare a unei averi făcută vreodată în România poartă un nume: Paul Lambrino. De luni, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Observator, reporterii Antenei 1 vor dezvălui, în premieră, într-o serie de materiale şi documente exclusive, experţi intervievaţi, de la istorici şi până la jurişti şi specialişti în imobiliare, cum revendică Paul Lambrino proprietăţi de peste 500 de milioane de euro, în România.
Pe lista nepotului nelegitim a lui Carol al II-lea sunt aproape 50 de castele şi clădiri istorice, simboluri ale României printre care: palatul Elisabeta, sediul Bibliotecii Centrale Universitare, sediul PDL din Modrogan, sediul MAE, precum şi peste şase sute de kilometri pătraţi de pământ (printre care Domeniul Scroviştea, Ferma Snagov, podgoriile Cotnari, Murfatlar şi Tohani). Prinţul Paul cere toate aceste bunuri nu doar ca urmaş al regelui, ci prin inginerii financiare şi juridice nebănuite. Născut la Paris şi crescut la Londra, Paul Lambrino a venit pentru prima data la Bucureşti în urmă cu 14 ani şi a fost contestat de familia regală a României.
Monden, cu relaţii la vârf şi ferm convins că el este adevăratul succesor la tronul României, Paul Philippe, Prinţ de Hohenzollern, Prinţ al României, duce de ani buni o luptă pentru o avere colosală, aparent în numele regretatului său tată, Carol Mircea Lambrino, fiul nelegitim al regelui Carol al II-lea.
Paul Lambrino a cumparărat în august 2001, la Londra, drepturile succesoriale pentru averea privată a Elenei Lupescu pentru 50.000 de dolari de la Monique Urdărianu, care a moştenit-o pe Elena. La rândul ei, Elena Lupescu a dobândit-o de la Carol al II-lea, cu care se căsătorise în exil. Elena Lupescu este cea de-a treia soţie a lui Carol, şi nu are nici o legătură de rudenie cu Paul Lambrino. Ulterior semnării tranzacţiei, Paul a efectuat notificări pentru zeci de propietăţi ale Casei regale şi fostele proprietăţi private ale lui Carol al II-lea şi Elenei Lupescu.
În contractele ulterioare, el se prezintă drept moştenitor al lui Carol al II-lea, al Elenei Lupescu, al prinţesei Elisabeta şi al Prinţului Nicolae, chiar dacă regele Mihai I este moştenitorul acestora din urmă. De menţionat ca Regele Mihai nu a revendicat proprietăţile private ale tatălui său, Carol al II-lea, ci doar proprietăţi care au aparţinut Casei Regale, ca instituţie.
Luni seară, de la ora 19.00, la Observator, telespectatorii pot urmări primul episod al acestei anchete serial, "Prinţul de tinichea”.