x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prinţul Charles a sosit în România

Prinţul Charles a sosit în România

29 Mar 2017   •   15:58
Prinţul Charles a sosit în România
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Prinţul Charles a sosit miercuri la Bucureşti, pentru o vizită oficială de trei zile în România, în cadrul căreia va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu membri ai unor organizaţii neguvernamentale. 

În prima zi a vizitei oficiale, Prinţul Charles va depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut şi se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Discuţiile dintre preşedintele Iohannis şi prinţul Charles vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desfăşurată de prinţul de Wales în România. 

Şeful statului îi va conferi prinţului Charles "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume", într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni. 

Acesta este cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră a Prinţului de Wales, din 1998 şi până în prezent. 

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener unic al evenimentului. 

×