x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Program de guvernare - PSD angajeaza un strateg englez

Program de guvernare - PSD angajeaza un strateg englez

de Carmen Vintila    |    11 Iul 2006   •   00:00

Conducerea PSD s-a hotarat sa convoace Consiliul National al Partidului in aceasta toamna, dupa ce Comisia Europeana va prezenta raportul cu privire la tara noastra.

Conducerea PSD s-a hotarat sa convoace Consiliul National al Partidului in aceasta toamna, dupa ce Comisia Europeana va prezenta raportul cu privire la tara noastra.

Anuntul a fost facut ieri de liderul social democrat Mircea Geoana (foto), la finalul sedintei de Birou Permanent National (BPN). Potrivit acestuia, principala tema a reuniunii va fi lansarea ofertei de guvernare a social-democratilor.

"Este clar ca este nevoie de o guvernare mult mai eficienta si mai competenta. Guvernarea Aliantei portocalii si-a dovedit incompetenta si capacitatea enorma de galceava politica", a spus Mircea Geoana.

CONSULTANTA. Programul de guvernare si directiile de actiune pe care PSD se pregateste sa le lanseze la Consiliu vor fi supervizate, potrivit Mediafax, de sociologul englez Anthony Giddens, artizan al doctrinei New Labour, care va veni in Romania la inceputul lunii septembrie la invitatia liderului pesedist. Anthony Giddens este o figura marcanta a sociologiei si a fost decan al London School of Economics. Strategul este considerat unul dintre mentorii politici ai actualului premier britanic, Tony Blair.

Pe de alta parte, Geoana a tinut sa precizeze ca rezultatele obtinute de PSD la alegerile partiale locale de la 2 si 9 iulie sunt cele mai bune rezultate ale partidului din 2004 incoace in ceea ce priveste scrutinul pentru primari. La aceste alegeri partiale, PSD a obtinut patru mandate de primari in orasul Mioveni (Arges) si in comunele Poiana Blenchii (Salaj), Vladesti (Valcea) si Piatra (Teleorman), precum si 12 consilieri.

×
Subiecte în articol: politic