x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect PD-L - Miniştrii riscă pierderea imunităţii

Proiect PD-L - Miniştrii riscă pierderea imunităţii

14 Iul 2008   •   00:00

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a convocat ieri o conferinţă de presă pentru a anunţa intenţia parlamentarilor PD-L de a depune la toamnă un proiect de modificare a Legii răspunderii ministeriale, neredactat încă, potrivit căruia parlamentarii miniştri ar trebui să se bucure de acelaşi regim cu parlamentarii obişnuiţi în privinţa problemelor cu justiţia.



Preşedintele PD-L, Emil Boc, a convocat ieri o conferinţă de presă pentru a anunţa intenţia parlamentarilor PD-L de a depune la toamnă un proiect de modificare a Legii răspunderii ministeriale, neredactat încă, potrivit căruia parlamentarii miniştri ar trebui să se bucure de acelaşi regim cu parlamentarii obişnuiţi în privinţa problemelor cu justiţia. Preşedintele României şi Parlamentul nu ar mai trebui să dea astfel avizul discutat acum în cele două Camere pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, pentru care e necesar votul a două treimi din numărul deputaţilor, respectiv senatorilor. Camera din care alesul cercetat penal face parte ar urma să dea numai avizul prevăzut de Constituţie pentru reţinere, arestare sau percheziţie. "Eliminarea acestei imunităţi ar asigura egalitatea de tratament între parlamentarul obişnuit şi parlamentarul ministru, pentru a nu mai exista categorii privilegiate de politicieni în România", a spus Emil Boc.

ATAC. Dacă în decursul acestui expozeu Emil Boc nu a oferit nume, cel vizat a fost Adrian Năstase, pe care, în partea a doua a conferinţei, l-a criticat pentru intenţia de a candida la preşedinţia României în condiţiile în care face "tot ce poate" pentru a se sustrage justiţiei. "Cum poate un partid să susţină un astfel de candidat?", s-a întrebat Boc, arătînd că "nu ştie" dacă Adrian Năstase este vinovat sau nu, însă trebuie să-şi lămurească problema în justiţie, nu să facă uz de "arma imunităţii".
Emil Boc a calificat drept "stalinistă" decizia liderului PSD, Mircea Geoană, de a supune votului Consiliului Naţional al PSD plîngerea penală împotriva lui Traian Băsescu pentru retrocedarea imobilului

CICLOP din Magheru, la propunerea lui Radu Mazăre, pe care însă Boc nu-l condamnă, pentru că "avînd plîngeri penale el însuşi este afectat". În schimb, supunerea la vot îi aminteşte liderului PD-L de practicile staliniste, dar şi de guvernarea Năstase, cînd "judecătorii primeau ordin de la ministrul Justiţiei, iar procurorii care întocmeau dosare cui nu trebuie erau puşi la colţ". "Strategia PSD-ului de guvernare şi modul în care şi-au desfăşurat congresul îmi aduc aminte cu tristeţe de marile şedinţe din perioada stalinistă şi de poveştile nemuritoare din basmele turceşti", a spus Emil Boc. (O.S.)

×
Subiecte în articol: politic