x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect Politic - Platforma de la Pitesti

Proiect Politic - Platforma de la Pitesti

de Dana Piciu    |    16 Oct 2006   •   00:00
Proiect Politic  -  Platforma de la Pitesti

Consilierul prezidential Theodor Stolojan, fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica, alaturi de fosti membri ai partidului au lansat ieri la Pitesti un proiect de platforma politica liberala.

Evenimentul a avut loc in fata a aproximativ 400 de persoane, fosti liberali (exclusi sau demisionari), actuali membri ai PNL nemultumiti de conducerea partidului si angajati ai firmelor din Pitesti ale deputatului Cristian Boureanu. In documentul lansat ieri, initiatorii au reluat criticile la adresa lideruilui PNL Calin Popescu Tariceanu si a "grupului din jurul sau, care au confiscat partidul si il folosesc in interesul lor personal". Theodor Stolojan a aratat ca actualul guvern a preluat capitalismul de cumetrie de la guvernul PSD, iar premierul Tariceanu este incapabil sa-si paraseasca rolul de "sef al unui grup de interese". Potrivit lui Stolojan, obiectivele platformei sunt: constituirea in interiorul PNL a unei baze de coagulare politica menite sa determine clarificarea strategica si doctrinara in interior; constituirea unui vehicul politic care sa-si asume public misiunea mentinerii pe agenda politica a necesitatii unificarii fortelor de centru dreapta; crearea premiselor lansarii unei dezbateri publice care va duce la clarificarea doctrinara a polului de centru-dreapta; constituirea unei punti de legatura intre fortele politice care se revendica de centru-dreapta si simpatizantii mentinuti in afara dialogului si a circuitului politic de catre actualele forte politice.

OFERTA DE REVENIRE. Theodor Stolojan a precizat ca a facut un rau PNL numindu-l pe Tariceanu presedinte interimar si ca va incerca sa redevina membru PNL. El a adaugat ca a primit oferte de reinscriere in partid de la doua dintre organizatiile judetene pe care nu le-a nominalizat la insistentele Ralucai Turcan, prezenta la lansare alaturi de Cristian Boureanu, Mircea Iustian, Radu F. Alexandru. Stolojan a mai aratat ca, "intre Craciun si Paste", formatiunea care naste in jurul acestei platforme va fi suficient de puternica pentru a avea un cuvant de spus pe scena politica. "Uniunea federativa", dupa cum a numit-o Valeriu Stoica, urmeaza sa fie condusa de omul politic cu cea mai mare credibilitate, indiferent de partidul de provenienta.
DOCUMENT
Cititi textul integral al proiectului de platforma
TARICEANU: "STOLOJAN E MANIPULAT"
Theodor Stolojan este "manipulat" si "inspirat" de anumite persoane in actiunile sale, a declarat ieri liderul PNL, Tariceanu. "Am primit informatia care indica faptul ca aceasta platforma se bazeaza pe critici la adresa mea. Sigur ca daca domnul Stolojan are o problema personala cu mine, e un lucru. Cred ca ar fi mai bine ca cei care il inconjoara si il imping de la spate - vad ca numai asa stie sa functioneze - sa incerce sa vina cu propuneri constructive pentru romani. Sa stau ca prim-ministru si sa ascult niste critici penibile, inspirate de cei care-l manipuleaza, mi se pare o pierdere de timp", a spus Tariceanu. El a apreciat ca Stolojan nu cunoaste sensul unei platforme politice si foloseste sintagme "caraghioase" ca notiunea de interese de grup.

×
Subiecte în articol: politic pnl stolojan