x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect PNL pentru sprijijnirea copiilor cu părinți la muncă în străinătate

Proiect PNL pentru sprijijnirea copiilor cu părinți la muncă în străinătate

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   21:15

Instituțiile publice, școlile, spitalele, ONG-urilor și cultele religioase vor avea dreptul să atragă finanțări europene și să deruleze programe speciale pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate, potrivit unui proiect de lege inițiat de PNL:„Sunt disponibile 150 de milioane de euro”.

„Depunem o nouă inițiativă legislativă de sprijinire a copiilor cu părinți la muncă în străinătate, mai exact propunem un plan național de sprijin pentru copiii care au părinți la muncă în străinătate”, spune Raluca Turcan.

Fostul ministru al Muncii afirmă că în România sunt aproximativ 160.000 de copii cu părinți la muncă în străinătate.

„Prin acest proiect, dorim să dăm dreptul instituțiilor publice, școlilor, spitalelor, ONG-urilor, cultelor religioase, să atragă finanțări europene și să deruleze programe speciale pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Sunt disponibile aproximativ 150 de milioane de euro, prin programele operaționale 2021-2017”, adaugă Turcan.

Ea apreciază că minimum de 20.000 de copii vor fi sprijiniți prin acest plan național de ajutorare a copiilor care au părinții plecați la muncă.

„Nu se știe numărul exact al acestor copii care au părinții plecați la muncă, sunt copii care scapă de pe radarul autorităților și care au nevoie de măsuri integrate de sprijin, de un plan național și nu de un program pilot care să funcționeze într-o parte a țării”, încheie Turcan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proiect sprijijn copii