x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiectul privind încurajarea efectuării studiilor superioare în limba română, adoptat de Parlament

Proiectul privind încurajarea efectuării studiilor superioare în limba română, adoptat de Parlament

27 Feb 2019   •   17:44
Proiectul privind încurajarea efectuării studiilor superioare în limba română, adoptat de Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, o propunere legislativă care prevede că studenţii din România cu domiciliul în străinătate care urmează studiile superioare la secţiile cu predare în limbi străine să se poată transfera la cele cu predare în limba română.
Propunerea legislativă privind încurajarea efectuării studiilor superioare în limba română are ca obiect de reglementare instituirea posibilităţii pentru studenţii din România care îşi desfăşoară studiile cu plată la secţiile cu predare în limbi străine de a se transfera la secţiile cu predare în limba română după primul semestru de studiu.
Pot să depună cerere studenţii care demonstrează că au domiciliul stabil în străinătate. Studenţii interesaţi vor susţine un test de cunoaştere a limbii române, care se notează cu admis sau respins. Testul va consta într-o scriere după dictare, citirea unui text şi un interviu cu comisia de examinare şi va dura cel mult 10 minute, prevede proiectul.
Proiectul a fost iniţiat de 40 parlamentari de la PSD şi urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional. 

AGERPRES

×