x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunere legislativă a USR: Alegerile locale de anul acesta să se desfășoare pe parcursul a două zile

Propunere legislativă a USR: Alegerile locale de anul acesta să se desfășoare pe parcursul a două zile

24 Iul 2020   •   13:29
Propunere legislativă a USR: Alegerile locale de anul acesta să se desfășoare pe parcursul a două zile

Senatoarea USR Florina Presadă a depus, vineri, la Senat, o inițiativă legislativă pentru organizarea alegerilor locale de anul acesta pe parcursul a două zile, în contextul crizei sanitare. 

Astfel, alegerile ar urma să aibă loc sâmbătă, 26 septembrie, și duminică, 27 septembrie. Votarea urmează să înceapă la ora 07:00 și să se încheie la ora 21:00. 

„Avem nevoie de toate aceste lucruri cât mai curând pentru un vot în siguranță pe 27 septembrie. Sunt lucruri pe care și le doresc și românii, așa cum arată un sondaj recent, 63% dintre simpatizanţii tuturor partidelor şi-au exprimat interesul pentru mai multe zile de vot pentru securizarea procesului de vot în pandemie, iar 82% dintre românii cu drept de vot cer creşterea numărului secţiilor de votare, aproximativ 75% dintre simpatizanţii tuturor partidelor exprimându-şi această preferinţă.", precizează Presadă, potrivit unui comunicat de presă al USR. 

Proiectul a fost înregistrat la Senat în calitate de Cameră sesizată.
 

×