x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protest PUR - "Interesele FMI sunt straine de interesele poporului roman"

Protest PUR - "Interesele FMI sunt straine de interesele poporului roman"

30 Iul 2004   •   00:00
Protest PUR - "Interesele FMI sunt straine de interesele poporului roman"

EDITIA a II-a

Partidul Umanist din Romania a protestat ieri oficial fata de politica FMI, care s-a pronuntat zilele acestea impotriva reducerii de impozit pe profitul reinvestit in Romania.
ANIELA NINE

"Renuntarea la o astfel de masura, sustinuta de intreprinzatori, ar fi indreptata impotriva intereselor capitalului romanesc si in mod deosebit al intreprinderilor mici si mijlocii", a declarat presedintele PUR Dan Voiculescu. Liderul umanist a explicat ca metoda amortizarii accelerate agreata de FMI poate functiona cu succes in cazul companiilor transnationale, dar nu poate fi aplicata ca masura de sprijin si al micilor intreprinzatori. Pentru ca ea se refera la recuperarea unei investitii, asadar presupune ca firma are bani pentru a investi, ceea ce nu prea este cazul in situatia intreprinderilor mici si mijlocii. "Noi, umanistii, consideram ca grija FMI, legata de evitarea acordarii ajutoarelor de stat, ar trebui sa se indrepte cu precadere spre nenumaratele cazuri de intreprinderi neperformante care beneficiaza adesea de reducerea sau chiar stergerea datoriilor catre stat. Gaurile lasate de acestea in buget sunt acoperite prin sacrificarea micilor intreprinzatori si a populatiei, fapt cu care nu putem fi de acord", a mai spus liderul PUR.

SOLICITARE. Avand in vedere aceste considerente, PUR a solicitat FMI sa acorde mai multa intelegere pentru contextul economic romanesc, specificitatea acestuia - indeosebi in ceea ce priveste structura si ponderea in veniturile bugetare ale diferitelor categorii de platitori de impozite - neputand fi ignorata. Totodata, PUR considera ca nu este pentru prima oara cand politicile FMI, generate de aplicarea mecanica a unei asa-zise "matrice de stabilitate macroeconomica", lovesc interesele populatiei unei tari, avand efecte perverse asupra acestora.

×
Subiecte în articol: politic