x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protocol între PNȚCD și Inițiativa România Liberală vizând relansarea partidului

Protocol între PNȚCD și Inițiativa România Liberală vizând relansarea partidului

20 Oct 2013   •   15:14
Protocol între PNȚCD și Inițiativa România Liberală vizând relansarea partidului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Protocolul semnat duminică între Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) și Inițiativa România Liberală (IRL) își propune relansarea partidului, a declarat duminică președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, informează agerpres.ro.

"Acest protocol între PNȚCD și IRL e semnat în perspectiva Congresului extraordinar al PNȚCD care a fost convocat pentru 2 noiembrie la Opera Română, dată la care membri ai Inițiativei România Liberală vor fi cooptați în conducerea națională a PNȚCD. E vorba despre un proiect comun de relansare a PNȚCD împreună cu partenerii de la IRL", a declarat Pavelescu.

El a spus că este momentul ca PNȚCD și IRL să le aducă românilor o ofertă viabilă, credibilă, o alternativă la USL. Pavelescu a menționat că oferta se bazează pe un electorat activ format din mici și mari întreprinzători, fermieri, liber-profesioniști și intelectuali.

"Partidul continuă eforturile de unificare a dreptei împreună cu partenerii noștri din Forța Civică în primul rând, dar și cu celelalte partide care se află pe eșichierul de dreapta. Sperăm să existe o unificare a dreptei pentru europarlamentare în perspectiva alegerilor prezidențiale. De asemenea, dorința noastră ar fi ca la alegerile prezidențiale să avem un candidat unic al dreptei", a afirmat președintele PNȚCD.

În opinia sa, coaliția de dreapta ar trebui să se constituie cel târziu la începutul anului viitor.

"Am avut câteva discuții cu Vasile Blaga, sigur neoficiale, domnia sa a dat mai multe declarații, în sensul că urmează să meargă singur la europarlamentare, nu cred că e soluția cea mai fericită pentru domnia sa și PDL, o să vă spun și dumneavoastră care e rațiunea pentru care cred acest lucru, domnia sa vorbește despre europarlamentare ca despre un test, partidele dreptei să dea un test, eu cred că nu mai suntem la momentul să dăm teste politice electorale și e nevoie să răspundem dorinței electoratului dreptei. Obiectivul nostru e acela de a realiza o contrapondere la USL și nu de a face teste și competiție între noi", a declarat Aurelian Pavelescu.

La rândul său, președintele Consiliului Director al IRL, Vlad Moisescu, a spus că prin acest protocol PNȚCD devine principalul partener politic al IRL.

"Consecința cea mai importantă a protocolului e elaborarea unui proiect comun de dreapta fundamentat pe încurajarea liberei inițiative românilor și pe întărirea statului de drept", a menționat Moisescu.

"Chiliman rămâne primar independent, dar va sprijini proiectul nostru și relansarea PNȚCD", a precizat Vlad Moisescu, care a spus și că senatorul Călin Popescu-Tăriceanu nu va pleca din PNL. 

×