x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Candidat din Diaspora pe listele Parlamentare

PSD - Candidat din Diaspora pe listele Parlamentare

09 Aug 2004   •   00:00

Liderul PSD, Adrian Nastase, a declarat sambata, la Mangalia, in deschiderea simpozionului international "Romanii de pretutindeni", ca pe listele pentru alegerile parlamentare, PSD va avea un candidat din Diaspora, cu dubla cetatenie, partidul cautand in prezent cel mai bun candidat de acest tip.

Nastase a precizat ca sugestia lui este bazata pe initiativa pe care a avut-o la modificarea Constitutiei si care permite romanilor cu dubla cetatenie sa aiba acces la demnitatile publice. "Daca aceasta persoana accepta ideologia noastra si punctele noastre de vedere va fi pusa pe liste pentru alegerile din toamna", a afirmat Nastase. "In recenta vizita pe care am facut-o in SUA am analizat impreuna cu reprezentantii Diaspora de acolo posibilitatea de a oferi cat mai multor romani dreptul de a-si exprima optiunile la alegerile parlamentare si prezidentiale din luna noiembrie si am luat in calcul inclusiv oportunitatea crearii unui sistem de vot electronic", a mai spus premierul. (Carmen Vintila)

CERERE

"Se apreciaza ca pe continentul nord-american ar fi cel putin un milion de romani si credem ca este dreptul celor aproximativ 800.000 de cetateni cu drept de vot sa-si poata exprima optiunile", a spus Adrian Nastase.

El a specificat ca prin sistemul de vot electronic s-ar raspunde si solicitarilor venite din partea romanilor din Europa si ca va cere Ministerului Afacerilor Externe sprijin pentru organizarea cat mai multor sectii de votare chiar si in afara reprezentantelor oficiale ale Romaniei.

×
Subiecte în articol: politic