x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD către Băsescu: "Guvernul nu se rezumă la Elena Udrea”

PSD către Băsescu: "Guvernul nu se rezumă la Elena Udrea”

30 Iul 2009   •   00:00

PSD consideră că, prin declaraţiile făcute joi, preşedintele Traian Băsescu a încercat "încă o dată" să deturneze atenţia opiniei publice de la "afacerile suspecte" derulate de Monica Iacob Ridzi şi de Elena Udrea, "afaceri care trimit în mod direct spre familia prezidenţială".



Traian Băsescu poartă responsabilitatea morală a deciziilor adoptate la Ministerul Tineretului şi la Ministerul Turismului, "în dubla sa calitate de mentor şi susţinător al ascensiunii politice şi guvernamentale a celor două reprezentante PDL", se arată într-un comunicat de presă al PSD. "Atunci când vine vorba despre Monica Iacob Ridzi, despre Elena Udrea sau despre modul de finanţare a campaniei fiicei sale, Traian Băsescu devine brusc irascibil şi îi atacă pe cei pe care ar trebui să-i reprezinte: angajaţi, funcţionari publici, profesori, judecători, jurnalişti sau agenţi economici. O astfel de atitudine denotă iresponsabilitate şi cinism din partea celui care ocupă cea mai înaltă funcţie în stat", se arată în comunicatul PSD.

Social-democraţii consideră că, înainte de a vorbi despre reducerea posturilor în sistemul public, Traian Băsescu "ar trebui să vorbească despre reducerea cheltuielilor care se fac la ministerele conduse de protejatele sale".  "Dacă unul din cinci funcţionari va pleca acasă doar pentru ca Elena Udrea să aibă mai mulţi bani de draperii şi concerte, atunci ieşirea din criză nu va veni prea curând", continuă comunicatul PSD. Potrivit social-democraţilor, Traian Băsescu a ţinut joi un discurs anti-criză. "Dar singura criză pe care încearcă să o combată Traian Băsescu este criza de imagine în care se află. Pentru criza economică, Traian Băsescu nu are nicio soluţie, nicio competenţă şi, mai grav, nicio preocupare reală. Singura preocupare a şefului statului este legată de propria imagine", mai spun social-democraţii.


SOLICITĂ MĂSURI POMPIERISTICE ÎN EDUCAŢIE
În opinia lor, din interes de imagine, Traian Băsescu aduce dezbinare în interiorul societăţii şi îi învrăjbeşte pe părinţi împotriva profesorilor şi pe angajaţii din mediul privat împotriva celor de la stat. "Cât de mult îi pasă lui Traian Băsescu de criza economică se vede chiar în declaraţiile de astăzi. Şeful statului are nevoie de un an de zile pentru a se gândi dacă va candida sau nu, dar îi sunt suficiente câteva minute să ceară trimiterea în şomaj a sute de mii de oameni", se mai arată în comunicat. Potrivit sursei citate, în privinţa educaţiei, Traian Băsescu face un joc pur electoral, "vânzând iluzii părinţilor şi profesorilor". "Şeful statului nu urmăreşte reforma educaţiei, ci doar învrăjbirea unei categorii sociale împotriva alteia. Reforma în educaţie nu trebuie făcută pe genunchi, la ordinul unui «preşedinte de nota 7» şi la sugestiile lui Mircea Miclea, un fost ministru care a patronat naşterea fenomenului «Spiru Haret»", apreciază social-democraţii. Ei acuză că, în ultimii cinci ani, educaţia nu a fost o prioritate pentru Traian Băsescu şi toate modificările legislative s-au făcut pe genunchi. "Şeful statului ar trebui să înveţe din propriile greşeli şi să nu mai solicite modificări pompieristice în domeniul educaţiei", se mai arată în comunicat.

"În încheiere, îi transmitem lui Traian Băsescu faptul că Guvernul nu se rezumă la Elena Udrea. Astfel, afirmaţia «îi mai ţin în braţe» nu se poate referi la întregul Executiv, ci, cel mult, la anumite persoane deja bine cunoscute publicului larg", conchid social-democraţii.

×
Subiecte în articol: politic