x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere anchetă pentru fraudarea alegerilor europarlamentare

PSD cere anchetă pentru fraudarea alegerilor europarlamentare

de Ion Alexandru    |    20 Iun 2019   •   09:50
PSD cere anchetă pentru fraudarea alegerilor europarlamentare

Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD, a anunțat că se ia în calcul înființarea unei comisii specale de anchetă parlamentară care să investigheze votul de la alegerile europarlamentare. Asta, după ce există tot mai multe suspiciuni că scrutinul a fost fraudat, suspiciuni întărite de faptul că procesele verbale din mai multe secții de votare nu se “închid” pe cheile rezultate din cetralizarea făcută prin intermediul tabletelor Serviciului de Telecomunicații Speciale. Surse politice din zona guvernamentală reclamă o fraudă între 1 și 1,5 milioane de voturi.

“Urmărim și noi cu foarte mare atenție tot ce a apărut în spațiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor din 26 mai. Am discutat, și probabil că vom avea ca temă în cadrul unei ședințe de coaliție și ideea aceasta a înființării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai. Pentru că la urma urmei cred că este necesar ca toată lumea să știe că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme, aceste probleme să poată fi evidențiate”, a adăugat Mihai Fifor.

Teza fraudării alegerilor europarlamentare a fost atinsă și de către președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care, după votul de la moțiunea de cenzură, a scris pe Twitter un mesaj în care îi întreabă, retoric, pe cei din Opoziție, dacă “e greu la moțiune fără voturi pe liste suplimentare și fără tabletele de la STS”.

×
Subiecte în articol: mihai fifor