x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere autorităţilor să ia măsuri, după declaraţia vicepreşedintelui PDL privind fraudarea alegerilor

PSD cere autorităţilor să ia măsuri, după declaraţia vicepreşedintelui PDL privind fraudarea alegerilor

03 Sep 2010   •   00:00

PSD consideră că vicepreşedintele democrat-liberal Ioan Oltean a făcut au autodenunţ prin declaraţiile sale din cadrul întâlnirii grupurilor parlamentare PDL cu premierul Emil Boc şi solicită ca instituţiile statului să se sesizeze de urgenţă privind fraudarea alegerilor prezidenţiale de cătră PDL.

PSD apreciază, într-un comunicat remis vineri, că vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a recunoscut "furtul din alegerile prezidenţiale", având în vedere că, la întâlnirea de miercuri seară dintre grupurile parlamentare ale PDL şi Emil Boc, Oltean a făcut următoarea afirmaţie: "Trebuie să recunoaştem că dacă nu am fi dat afară broscoiul din Guvern nu am fi câştigat alegerile. Credeţi că dacă rămânea Nica la Interne am fi câştigat alegerile? Nu... cu Nica la Interne nu câştigam prezidenţialele!".

"Aceste informaţii confirmă fără niciun dubiu ceea ce PSD şi o parte importantă a presei şi societăţii civile au susţinut toamna trecută: Băsescu şi PDL au forţat scoaterea PSD de la guvernare, pentru a se controla Ministerul de Interne în scop politic. Afirmaţiile lui Ioan Oltean confirmă că demiterea lui Dan Nica din fruntea MAI a făcut parte dintr-un plan deliberat de fraudare a alegerilor. Eliminarea PSD de la guvernare, în anul 2009, nu a fost rezultatul unei confruntări de moment, ci consecinţa unui plan bine pus la punct de PDL şi Traian Băsescu", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, PSD a semnalat de anul trecut foarte multe nereguli în cadrul alegerilor, cu exemple şi dovezi concrete, care nici până acum nu au fost luate în seamă de "autorităţile controlate de PDL".

PSD consideră că PDL a impus în România un "cult al furtului", prin promovarea de "găşti" dispuse să facă totul pentru acapararea puterii şi economiei şi apreciază că remanierea Guvernului confirmă faptul că singura miză este aceea a controlului accesului la resurse al acestor "găşti", pentru continuarea "devalizării economiei în interes de partid şi de grup".

"PSD cere instituţiilor abilitate să se sesizeze de urgenţă cu privire la afirmaţiile lui Ioan Oltean, pe care PSD le consideră ca fiind un autodenunţ", se mai arată în comunicatul citat.

×
Subiecte în articol: politic