x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD foloseste si santajul

PSD foloseste si santajul

27 Feb 2004   •   00:00

Partidul de guvernamant este acuzat de pedisti ca a inceput fabricarea de dosare impotriva candidatilor PD la primarii.

Vicepresedintele Adriean Videanu a dat ieri exemplul lui Cezar Preda, candidat la Primaria Buzau, si al candidatului PD de la Tulcea, care ar fi santajati si amenintati ca le vor fi intocmite dosare care, chiar daca nu vor avea nici o finalitate, "cel putin le vor da de lucru" pe parcursul campaniei electorale, cand respectivii candidati vor fi obligati sa se ocupe de aceste chestiuni si mai putin de campania lor.

Ivanescu - "scandalagioaica"

Deputatul Paula Ivanescu a prezentat si ea ieri intr-o conferinta de presa un document, despre care sustine ca ar reprezenta o fila din strategia PSD Prahova pentru alegerile locale si care propune, ca "masuri de contracarare ", prezentarea ei drept "o femeie scandalagioaica ", care "vocifereaza tot timpul" si "nu vine cu nici o solutie".

"Nu se poate sa vina o fusta care sa conduca Ploiestiul", se arata in material. Strategia se refera si la "declansarea unei dezbateri publice" asupra faptului ca Paula Ivanescu nu are copii, apreciind ca, din acest motiv, "nu poate vorbi in cunostinta de cauza despre educatia scolara si cresterea responsabila a copiilor intr-o familie ", cu specificarea ca "o femeie care s-a ferit sa aiba copii si care nu a vrut sa fie mama, cea mai sfanta datorie a unei femei, nu poate sa aiba credibilitate".

Documentul propune si atacarea pozitiei sotului acesteia, Ion Ivanescu, in cadrul SNP Petrom, si obtinerea de informatii de la Mitu Augustin, care este finul Paulei Ivanescu, dar si membru PSD, si "depistarea de motive pentru declansarea anchetei penale si a cererii de ridicare a imunitatii parlamentare".

Dutu isi ia pe nepregatite adversarii

Presedintele PD Constanta, Stelian Dutu, spune ca doi consilieri judeteni, Vasile Moldoveanu si Gheorghe Rusu, pun la cale o plangere penala impotriva sa pentru deturnare de fonduri, cu care sa-l atace in campania pentru Primaria Constanta. Contactat telefonic, Rusu spune ca "nu poate sa confirme asa ceva" si ca nu are informatii despre deturnari de fonduri. Dutu reclama insa ca e parte a strategiei PSD si anunta ca ii va da in judecata pe cei doi daca vor face un astfel de demers.
( OANA STANCU, DANA PICIU )

×
Subiecte în articol: politic