x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD ii reclama la PNA pe liderii PNL si PD

PSD ii reclama la PNA pe liderii PNL si PD

20 Mar 2004   •   00:00

PSD a solicitat ieri intr-un comunicat, Parchetului National Anticoruptie (PNA) sa cerceteze acuzatii mai vechi, care ii vizeaza pe liderii PNL Calin Popescu Tariceanu, Valeriu Stoica, Aristotel Cancescu, Ioan Ghise si Nicolae Vlad Popa si pe democratul Radu Berceanu.

Asta dupa ce, cu o zi in urma, PSD a cerut cercetarea de catre PNA a liberalilor Theodor Stolojan, Paul Pacuraru, Nini Sapunaru si Gheorghe Flutur, pe care i-a numit "baroni PNL". Partidul de guvernamant il numeste pe Tariceanu "baron de Citroen" si cere PNA sa cerceteze modul in care, pe timpul cand acesta era ministru al Industriilor si Comertului, 570 de autoturisme Citroen au fost cumparate de catre RomTelecom si Petrom.

ADOPTII. Valeriu Stoica trebuie sa faca lumina asupra disparitiei din arhivele institutiilor abilitate, in perioada 1997-2000, a sute de acte de adoptie, iar Radu Berceanu trebuie sa dea "raspunsul la unul dintre cele mai mari scandaluri de coruptie din guvernarea CDR, respectiv afacerea Sun Oil", afirma PSD. (Monica Iordache)

Dosar finalizat

Democratii cred ca PSD foloseste PNA ca "instrument de lupta politica si electorala" impotriva adversarilor sai si amintesc ca, in perioada 1999-2000, cand dosarul Sun Oil era in cercetare, Berceanu s-a pus la dispozitia Parchetului General din proprie initiativa. Dosarul a fost finalizat, fara a fi formulata nici o acuza la adresa lui Berceanu, afirma democratii. "PSD distrage atentia de la scandalul Iacubov, lansand atacuri murdare asupra unor lideri ai opozitiei, folosind PNA ca mijloc de intimidare si discreditare a acestora", comenteaza democratii.

×
Subiecte în articol: politic