x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Virusul guvernării Cîțu, vaccinarea pentru șmecheri

PSD: Virusul guvernării Cîțu, vaccinarea pentru șmecheri

de Alice Petrescu    |    10 Mar 2021   •   15:29
PSD: Virusul guvernării Cîțu, vaccinarea pentru șmecheri

„Din scandalul Cîțu-Voiculescu aflăm că guvernarea PNL - USR PLUS - UDMR a construit, în secret, un sistem de vaccinare paralelă, pentru șmecherii de partid și de stat”, scriu social-democrații pe pagina de Facebook. Potrivit acestora, românii de rând, oamenii cu probleme medicale sau bătrânii au devenit „neesențiali pentru actuala putere”, imediat după alegeri. Liderii PSD au postat și o imagine cu fotografia lui Florin Cîțu, care apare alături de mesajul: „Virusul guvernării Cîțu - vaccinarea pentru șmecheri”. 


Premierul Florin Cîțu spunea, miercuri, că susține prezentarea zilnică a datelor defalcate privind vaccinarea și cerea instituțiilor să se autosesizeze cu privire la suspiciunile că persoane din personalul militar s-au vaccinat, deși nu aveau dreptul: „Întotdeauna am fost susținător al transparenței 100%”.

Tot el a anunțat luni că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existența avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuție cu șeful Corpului de Control, în această dimineață, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislația, avizele dacă au fost luate... Este vorba despre publicarea unor informații de care ține mai multe instituții atunci, natural, trebuia să existe și avizul acelor instituții”, afirma premierul Florin Cîțu.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a solicitat la rândul său să i se aducă la cunoștiință sursa sesizării: „În spiritul transparenței, aștept să aflu și eu pe cine am supărat și, mai ales, de ce”.

Vicepremierul Dan Barna a anunțat astăzi pe pagina sa de socializare că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are susţinerea Alianţei USR PLUS în proporţie de 101% şi că transparenţa face parte dintr-o bună guvernare. Un mesaj asemănător a fost transmis și de copreședintele Alianței, Dacian Cioloș.

 

×
Subiecte în articol: psd