x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Octav Cozmanca vrea schimbari la varf

PSD - Octav Cozmanca vrea schimbari la varf

24 Iun 2004   •   00:00

Analiza referitoare la rezultatele sub asteptari obtinute de PSD la alegerile locale ar putea avea drept consecinta unele "retrageri pe scut" la nivelul conducerii centrale a partidului.

SILVIU SERGIU

Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, a anticipat ieri un cutremur la varful formatiunii sale, generat tocmai de rezultatele nesatisfacatoare. Fara a rosti vreun nume, Cozmanca ne-a declarat ca, la Delegatia Permanenta de sambata, unii lideri ai partidului responsabili pentru esec "s-ar putea sa fie invitati sa-si dea demisia din partid, daca nu cumva au constiinta si fac acest gest pana atunci". "Nu putem accepta ca unii sa-si consolideze pozitia in partid pe baza unor esecuri", ne-a spus Cozmanca, precizand ca va propune personal aplicarea de sanctiuni si la nivelul membrilor Delegatiei Permanente.

Cartonas galben

Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a fost ieri al doilea lider al acestui partid care a vorbit de necesitatea unor schimbari la nivelul conducerii centrale a PSD. El a declarat Mediafax ca rezultatele alegerilor locale au reprezentat un avertisment serios pentru PSD si, daca partidul nu va face schimbari de fond, este posibil sa piarda alegerile din toamna. "Parerea mea este ca alegerile locale au fost un cartonas galben pentru noi si, daca nu intelegem sa luam masuri de fond, va veni cartonasul rosu", a spus Ponta. El a precizat ca, la sfarsitul acestei saptamani, fiecare vicepresedinte va trebui sa prezinte evaluarile din zonele respective. "Fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatea", a precizat Ponta. In legatura cu situatia de la Bucuresti, Ponta a spus: "Astept si sunt convins ca Dan Ioan Popescu va prezenta analiza necesara".

×
Subiecte în articol: politic