x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD și PNL, Acord politic în Sectorul 5, după ce Cristian Popescu Piedone a fost pus în libertate

PSD și PNL, Acord politic în Sectorul 5, după ce Cristian Popescu Piedone a fost pus în libertate

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   17:45
PSD și PNL, Acord politic în Sectorul 5, după ce Cristian Popescu Piedone a fost pus în libertate

PSD și PNL au semnat, luni, un Acord politic privind asigurarea majorității în Consiliul Local al Sectorului 5. Cele două partide au 16 din cei 27 de consilieri locali ai Sectorului 5, social-democrații având 10, iar liberalii 6. Săptămâna aceasta Cristian Popescu Piedone va fi repus în funcție.

„PSD și PNL au semnat astăzi (luni - n.r.) un Acord Politic privind asigurarea majorității în Consiliul Local al Sectorului 5. Protocolul semnat astăzi (luni - n.r.) de Organizațiile PSD și PNL din Sectorul 5 al Capitalei vizează inițierea și susținerea în comun de proiecte, inițiative și acțiuni în vederea maximizării potențialului de dezvoltare a Sectorului. Acordul Politic are drept obiectiv principal susținerea dezvoltării sustenabile a Sectorului 5, într-un context marcat de existența multiplelor oportunități de finanțare, concentrate într-un interval restrâns pentru identificarea nevoilor, aplicarea solicitărilor de finanțare și implementarea proiectelor”, anunță PSD Sector 5.

„Avem nevoie de o abordare unitară pentru dezvoltarea Sectorului 5. În același timp, avem și maturitatea necesară pentru a trece peste divergențele ideologice, pentru a susține proiectele majore ale comunității. Sectorul 5 nu își permite să rateze oportunitățile din PNRR, programele operaționale pentru perioada 2021-2027 și programele guvernamentale. Prin consultare și consens, impreună putem lua cele mai bune decizii pentru comunitate”, a declarat Rareș Hopincă, președinte executiv al PSD Sector 5.

La rândul său, Dan Meran, președintele PNL Sector 5, a precizat că “este important să ne sincronizăm eforturile, impreună cu toate forțele politice care vor sa participe la dezvoltarea sectorului, pentru a produce rezultate reale pentru oameni. Sectorul 5 nu are timp de pierdut. De aceea, mă bucur că am reușit să ajungem la un consens și am demonstrat că punem nevoile comunității pe primul plan”.

PSD și PNL au împreună 16 reprezentanți din cei 27 de consilieri locali ai Sectorului 5, social-democrații având 10, iar liberalii 6.

Subprefectul Diana -Anca Artene a semnat joi ordinul de repunere în funcție a lui Cristian Popescu Piedone. Documentul va fi trimis vineri către Consiliul Local al Sectorului 5, MAI și Autoritatea Electorală Permanentă.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv, a fost pus în libertate „de îndată”, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Cristian Popescu Piedone se afla în Penitenciarul Jilava, în executarea pedepsei de 4 ani și 3 luni de închisoare primită în dosarul Colectiv.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristian popescu piedone sector 5