x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD porneşte contraofensiva anti-Cotroceni

PSD porneşte contraofensiva anti-Cotroceni

de Monica Stoica    |    15 Mai 2018   •   11:10
PSD porneşte contraofensiva anti-Cotroceni

PSD şi Iohannis se încaieră pe mai multe fronturi: ambasada din Israel, economia, vizita papei. PSD a rispostat pe două voci la criticile lui preşedintelui, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea acuzându-l pe şeful statului că recurge la ameninţări „în stil mafiot” pentru a controla Guvernul. Iohannis l-a convocat pe Meleşcanu la Cotroceni să dea explicaţii privind ambasada în Israel, dar Dăncilă nu pare dispusă să-l lase pe ministru să meargă.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a fost chemat de Iohannis să se deplaseze astăzi la Palatul Cotroceni, pentru a-i da explicaţii după ce România, alături de Ungaria şi Cehia, a blocat o iniţiativă a UE lansată de Franţa şi de alte state membre, care critică relocarea ambasadei SUA la Ierusalim. Chemarea a iritat-o pe Viorica Dăncilă, nemulţumită că Meleşcanu a fost chemat fără să se ceară acordul premierului. „Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru, aceasta este regula şi această regulă trebuie respectată de toată lumea, cum şi eu respect toate regulile care ţin de preşedinte. Este opinia dumnealui dacă vrea să meargă ministrul acolo, trebuie să sune”, a spus Dăncilă. Şeful PSD îi ţine trena premierului Dăncilă. Dragnea îl acuză pe Iohannis de practici incorecte. Astfel, preşedintele ar lansa ameninţări „în stil mafiot” la adresa premierului, în viziunea lui Dragnea. De altfel, liderul PSD crede că fiecare acţiune a Executivului care nu este pe placul lui Iohannis este sabotată. „Sunt, cel puţin până acum, i-am rugat pe colegii mei să finalizeze un inventar, cel puţin 18 proiecte de lege care au fost blocate de Iohannis şi ai lui”, a spus liderul PSD. Dragnea şi-a adus aminte şi de tribulaţiile fostului coleg de partid Ponta, punctând că demisia din funcţia de premier, în 2015, a fost rezultatul unui dosar politic, al unui fals judiciar, şi s-a întrebat ce "pregăteşte" acum şeful statului pentru a o determina pe Viorica Dăncilă să demisioneze.

Vine sau nu vine papa Francisc?

Social-democraţii au ripostat Cotrocenilor şi în ce priveşte capitolul vizitei papei în România, după ce Iohannis a comentat că Dăncilă nu prea a înţeles despre ce-i vorba. „Sunt un om responsabil, am spus că Sanctitatea Sa Papa Francisc a spus că o să vină anul viitor în România. Am fost foarte clară în ceea ce am spus”, a afirmat Dăncilă. Şi Dragnea l-a acuzat pe Iohannis: „De ce atâta deranj? Orice acţiune care nu-i profită preşedintelui sau care nu este generată de preşedinte trebuie să fie lovită?”

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: psd contraofensiva anti-Cotroceni