x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD primeşte o funcţie de secretar în Biroul Permanent al Senatului

PSD primeşte o funcţie de secretar în Biroul Permanent al Senatului

29 Noi 2011   •   08:22
PSD primeşte o funcţie de secretar în Biroul Permanent al Senatului

In urma negocieilor din Parlament, purtate intre liderii grupurilor parlamentare, PSD-ului ii va reveni un scaun de de secretar in Biroul Permanent al Senatului, informeaza Mediafax. Anuntul a fost facut de liderul senatorulor PNL , Puiu Hasotti.

"In locul domnului Geoana a venit domnul Blaga si PSD va primi un secretar. E treaba PSD cine va fi. PDL a primit functia de presedinte in urma scrutinului de ieri din plen. Pentru ca nu putea fi un raport de 8 la 5, respectandu-se algoritmul, PDL va ceda un loc de secretar PSD si raportul va fi de 7 la 6", a explicat senatorul liberal.

Informatia a fost confirmata si de liderul grupului PDL, Cristian Radulescu.

Conform calculelor, grupul PDL va avea un secretar in minus, postul trecand la opozitie, 'care si-l gospodareste cum doreste", a mentionat democrat-liberalul.

La randul lui, Vasile Blaga a declarat ca "pana la sfarsitul acestei sesiuni" reprezentantii opozitiei vor avea inca un post de secretar, lucru care, potrivit afirmatiilor sale, reiese foarte clar din calcule.

Conform algoritmului negociat la inceputul sesiunii, puterea detine sapte posturi in Biroul Permanent, iar opozitia - sase. Astfel, opozitia va detine doua functii de vicepresedinte, doua posturi de secretar si doua functii de chestor.

Aceasta a fost prima sedinta din Senat prezidata de Vasile Blaga dupa ce luni democrat-liberalul a fost numit in functia de sef al respectivei institutii.

×