x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: România a alocat de două ori mai puțini bani pentru educație din PNRR decât alte state

PSD: România a alocat de două ori mai puțini bani pentru educație din PNRR decât alte state

16 Iul 2021   •   12:39
PSD: România a alocat de două ori mai puțini bani pentru educație din PNRR decât alte state

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că România a alocat de două ori mai puțini bani pentru educație în comparație cu celelalte state: „Dacă asta înseamnă România Educată, atunci din nefericire vom rămâne în continuare la coada clasamentului”.

„România a alocat de 2 ori mai puțini bani pentru educație din PNRR decât celelalte state europene care au alocat în medie circa 25%, conform datelor puse la dispoziție de Comisia Europeană. Dacă asta înseamnă România Educată, atunci din nefericire vom rămâne în continuare la coada clasamentului. La fel ca alocare din PIB pentru educație, România este pe ultimele locuri la alocarea din PNRR pentru educație”, a scris pe Facebook europarlamentarul PSD.

Acesta reamintește că, în varianta PNL a planului, publicată la finalul anului trecut, se alocau doar 3,18% pentru educație.

„Doar după ce amendamentul meu pentru alocarea a minim 10% pentru educație a trecut de Parlamentul European și după insistențele noastre, guvernanții s-au gândit să crească suma. Din păcate, guvernanții l-au păcălit și pe Klaus Iohannis, făcându-l să creadă că alocarea din PNRR ar fi realizată la inițiativa lor”, a mai scris Victor Negrescu.

Europarlamentarul susține că la fel se întâmplă și în alte domenii: „statele membre au alocat în medie circa 25% pentru sănătate, de 3 ori mai mult decât au alocat guvernanții din PNRR, 5% pentru construcții sociale, nimic în România, 14% pentru competențe sau 8% pentru protecție socială”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: psd victor negrescu