x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos

Ciolacu: După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos

de Alice Petrescu    |    04 Mai 2021   •   16:17
Ciolacu: După cinci săptămâni de vacanţă forţată, şcoala reîncepe în aceleaşi condiţii de haos

Marcel Ciolacu susține că „incapacitatea” Coaliției de guvernare de a lua o decizie clară în privința testării anti-COVID-19 în școli: „face ca școala să reînceapă în aceeași stare de confuzie în care se afla înainte de vacanță”. Social democratul spune că toată această situație ar fi putut fi prevenită, dacă anumite măsuri ar fi fost luate din timp.

 


În plus liderul PSD consideră că decizia Guvernului de a permite prezența fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, după ce anul școlar a fost total compromis pentru această categorie de elevi.

„Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsați să vină la școală, așa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoșului că nu poți învăța un copil să scrie în regim online! , a spus Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Grădinițele și școlile se redeschid în 5 mai, după vacanța de Paște. Mâine încep cursurile copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examene naționale. Elevii din ani terminali se vor întoarce la școală în 10 mai. În funcție de incidența cazurilor de COVID din fiecare localitate, școlile vor funcționa după două scenarii.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu