x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi Geoană au fost daţi in judecată de Ron Werber

PSD şi Geoană au fost daţi in judecată de Ron Werber

de Marina Constantinoiu    |    19 Sep 2007   •   00:00
PSD şi Geoană au fost daţi in judecată de Ron Werber
Sursa foto: Dan Marinescu/

Ron Werber a fost strategul electoral al PSD in perioada noiembrie 2005 - ianuarie 2007 şi vrea să obţină in instanţă onorariul neachitat integral de partid.Â
Zilele trecute, fostul strateg electoral israelian Ron Werber a dat in judecată PSD pentru neplata onorariului datorat acestuia pentru activitatea prestată timp de peste un an, pănă la demisia sa in luna ianuarie a acestui an.

Ron Werber este reprezentat de firma de avocatură Dragomir&Asociaţii, care a depus plăngerea la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Numărul de inregistrare al acesteia este 17728/299/2007 şi prima infăţişare este fixată pentru 26 septembrie.

CONTRACTUL. Werber a lucrat pentru PSD din noiembrie 2005 in baza unui contract legal cu partidul, care totuşi nu a reuşit

să-şi achite datoriile faţă de strategul său. Abia după implicarea avocaţilor in această problemă, PSD a semnat in martie un acord de reconciliere cu fostul său consultant - in care partidul se angaja să efectueze plăţile nu mai tărziu de luna mai. Pănă la urmă, PSD a plătit mai puţin de jumătate din sumă.

DEMISIE SAU CONCEDIERE. Surse din anturajul echipei lui Werber, care a lucrat in ultimii ani in mai multe ţări din regiune, au declarat pentru JN că, in ciuda celor declarate de unii membri ai PSD, Ron Werber nu a fost concediat de partid. Aceleaşi surse au precizat că Ron Werber a demisionat in semn de protest la inceputul lunii ianuarie a acestui an, din cauza unor divergenţe evidente strategice şi profesionale cu conducerea PSD. "Ar trebui ca unii membri din conducerea PSD să-i mulţumească lui Dumnezeu că Werber şi-a ţinut gura şi nu a dat nici o declaraţie despre foştii săi clienţi, chiar dacă au minţit in ceea ce-l priveşte", ne-au declarat aceleaşi surse. Potrivit lor, Ron Werber şi-ar fi exprimat de mai multe ori regretul pentru faptul că liderul PSD nu a găsit necesar pănă acum să corecteze informaţiile false publicate de presă, in numele PSD, in legătură cu adevărul legat de plecarea lui Werber.

OPINII. De-a lungul timpului, apropiaţi ai liderului PSD, Mircea Geoană, din conducerea partidului şi-au exprimat nemulţumirea in legătură cu Ron Werber, deoarece acesta a repetat in cadrul mai multor reuniuni cu liderii locali ai filialelor PSD că, de la Revoluţie incoace, nici un partid nu a fost capabil să aducă Romăniei un guvern, un prim-ministru şi un preşedinte mai buni decăt cei din mandatul Iliescu - Năstase, din 2000-2004, şi că singura "crimă" a lui Năstase a fost aceea că a fost demonizat şi folosit ca ţintă predilectă de oponenţii săi din PD.

Onorariul, ţinut la secret

Avocatul fostului consultant israelian este Stan Dragomir. Acesta ne-a confirmat că procesul Ron Werber - PSD se află pe rolul instanţei şi că singurul subiect al litigiului este neplata onorariului către fostul consultant israelian. Stan Dragomir a refuzat insă să dezvăluie cuantumul onorariului pe care PSD i-l datorează lui Werber (foto). El a mai spus că in urma unei inţelegeri din martie 2007, PSD urma să-i plătească lui Werber restanţele in trei tranşe, dar partidul lui Geoană nu şi-a respectat angajamentul, fiind achitată mai puţin de jumătate din sumă. Căt priveşte durata procesului, avocatul ne-a declarat că aceasta depinde de atitudinea părţii adverse. (G.A.)

×
Subiecte în articol: politic psd werber ron werber