x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD şi PNL depun o nouă moţiune

PSD şi PNL depun o nouă moţiune

28 Oct 2010   •   00:00

Social-democraţii şi liberalii depun o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa. Iniţial, senatorul Eugen Nicolăeascu a anunţat că PNL va depune o asemenea moţiune, după asumarea Legii Educaţiei.

„După o consultare a parlamentarilor noştri am decis să depunem moţiune de cenzură pe tema învăţământului având în vedere că, mai ales în Ardeal, această lege afectează învăţâmântul şi creează o serie de nemulţumiri", a declarat Mircea Duşa.

 

Referitor la o viitoare moţiune de cenzură, Emil Boc a declarat că Opoziţia are dreptul constituţional să depună una nouă, aşa cum şi Executivul are dreptul de a-şi asuma Legea Educaţiei. "Este dreptul constituţional al opoziţiei de a depune moţiune de cenzură, cum şi Guvernul are dreptul să îşi angajeze răspunderea", a spus Boc.

Moţiunea de cenzură care urmează să fie depusă de liberali şi social-democraţi va conţine o serie de motive pentru care Guvernul Boc trebuie demis. Eugen Nicolăescu a enumerat câteva dintre ele: încălcările Constituţiei şi ale legislaţiei în vigoare, nerespectarea dreptului de proprietate, nerespectarea autonomiei universitare, a cadrelor didactice şi a studenţilor.

Miercuri, Guvernul condus de Emil Boc a rămas în funcţie, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, cu 219 voturi "pentru" şi o abţinere.

Guvernul şi-a angajat joi răspunderea pe Legea Educaţiei.


×
Subiecte în articol: politic