x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Soluția la criza politică din prezent este organizarea de alegeri anticipate

PSD: Soluția la criza politică din prezent este organizarea de alegeri anticipate

13 Sep 2021   •   11:40
PSD: Soluția la criza politică din prezent este organizarea de alegeri anticipate

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea crede că soluția la criza politică actuală este organizarea de alegeri anticipate. El a spus că PSD va vota moțiunea USR PLUS și AUR, chiar dacă ea nu va duce la scenariul dorit de social-democrați.

„O să încep direct cu concluzia: alegerile anticipate. Clar, actualul Parlament și în urma sondajelor de opinie care au tot fost prezentate în ultima perioadă, dar și având în vedere crizele politice repetate, care au tot avut loc la un nivel de nestăpânit în ultimele luni de zile duc la această concluzie. Nu există foarte multe posibilități de a face alianțe electorale pentru a susține guverne minoritare în Parlamentul României, în actuala sa structură. Așadar e nevoie să ajungem la alegeri anticipate, pentru a da României mai multă stabilitate politică”, a declarat Gabriel Zetea, la RFI.

Acesta spune că PSD o să voteze orice moțiune de cenzură, prin care Guvernul să plece acasă.

„Primul pas ar fi să se voteze o moțiune de cenzură, dar în urma unor înțelegeri anterioare, care ar exista între partide, pentru ca apoi și următoarele propuneri de premieri făcute de președintele Klaus Iohannis să fie căzute la vot. Astăzi nu există această înțelegere între partidele politice. Ceea ce observăm în spațiul public, în schimb, sunt declarațiile liderilor de la USR, care spun că ei își doresc cu orice preț o nouă înțelegere, într-o altă formulă, cu PNL, așadar nu alegeri anticipate. Așadar, votarea acestei moțiuni de cenzură de către PSD nu ar duce la scopul pe care noi ni-l dorim, la alegerile anticipate, dar asta nu înseamnă că dacă moțiunea de cenzură nu va ajunge la vot sau dacă ea va ajunge la vot, noi nu o s-o votăm. O să votăm orice moțiune de cenzură, prin care acest Guvern incompetent (...) trebuie să plece acasă”, a mai spus liderul PSD.

El a precizat că PSD va vota moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR: „Este o decizie luată de către partid, este o decizie asumată de către conducerea partidului, discutată, explicată răspicat,
susținută de către parlamentarii PSD, aceea de a vota”.

Gabriel Zetea spune că PSD și-ar asuma „de mâine” guvernarea, „dacă am avea alegeri anticipate și PSD ar avea un scor suficient de puternic pentru a se impune în fața președintelui Klaus Iohannis”.

Întrebat dacă PSD ar susține un Guvern minoritar PNL și dacă ar avea ceva de negociat cu liberalii, Gabriel Zetea a răspuns: „PSD nu va vota un Guvern minoritar, nici format din PNL, nici din UDMR, nici cu USR, în nici un fel de combinație, asta nu asigură stabilitate României în perioada următoare (...). Avem nevoie de un Guvern stabil, de o majoritate clară, care să poată să oprească tăvălugul scumpirilor și al sărăcirii populației”.​

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: PSD