x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD propune taxarea magazinelor care au case selfpay. PNL se opune

PSD propune taxarea magazinelor care au case selfpay. PNL se opune

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2023   •   18:45
PSD propune taxarea magazinelor care au case selfpay. PNL se opune

Magazinele care au case selfpay vor plăti contribuții, este propunerea social-democraților. Propunerea este criticată de liberali. „Eu folosesc aceste case selfpay și economisesc foarte mult timp”, spăune Mircea Fechet, deputat PNL.

„Ideea nu ne aparține, recunoaștem acest lucru. Pur și simplu, se aplică în anumite zone din Europa. (...) Soluțiile propuse sunt soluții care pot furniza un echilibru în societate, echitate, justețe fără a afecta planul de afaceri al magazinelor”, spune la Antena 3 senatorul Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD, despre propunerea ca magazinele să plătească pentru casele selfpay să plătească o contribuție socială.

El afirmă că „este o idee vehiculată în lume”.

„Se vorbește tot mai mult despre faptul că inteligența artificială, robotizarea va lua locul oamenilor în anumitre domenii de activitate, ceea ce înseamnă afectarea forței de muncă, iar la un moment dat din ceva vor trebui plătite si contribuțiile, și pensiile, dar și conbtribuțiile la sănătate”, adaugă Oprea.

La rândul său, deputatul PNL Mircea Fechet spune că propunerea nu a fost discutată în coaliția de guvernare și se declară împotriva acesteia.

„Este un proces de digitalizare, subiect foarte popular azi în România. Fiecare magazin e liber să-și gestioneze activitate așa cum crede. Pe mine, personal, mă deranjează că trebuie să cumpăr struguri din Africa de Sud sau fructe și alimente de pe cealaltă parte a globului, mai puțin lipsa casierilor. Eu folosesc aceste case selfpay și economisesc foarte mult timp. Mă aștept, dacă e să o ținem tot așa, să ceară unii să fie taxate benzinăriile unde alimentăm mașinile”, spune Fechet.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: psd case selfpay